Πάλι προκλήθηκε αναστάτωση από τους μετανάστες στη Σπάρτη. Δεν δίνουν τα κλειδιά των δωματίων  εάν δεν τους δοθούν έγγραφα!

69

Σουρεαλιστικές καταστάσεις εξελίσσονται στη Σπάρτη και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο SPARTA INN που φιλοξενεί λαθρομετανάστες.  Νέα διαμαρτυρία σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι 15 Φεβρουαρίου 2021, με τους διαμένοντες να κλείνουν για 10 λεπτά τον δρόμο και να  διακόψουν την κυκλοφορία. Αμέσως  τους απομάκρυνε η Αστυνομία.

Στις 28 Φεβρουαρίου, εκπνέει η προθεσμία παραμονής τους στη Σπάρτη και δηλώνουν ότι δεν έχουν παραλάβει το νόμιμα έγγραφα από τη πολιτεία και το αρμόδιο Υπουργείο του κ. Νότη Μηταράκη, για να αποχωρήσουν και να κατευθυνθούν είτε σε άλλες πόλεις της Ελλάδας είτε στο εξωτερικό.

«Θέλουμε διαβατήρια και ταυτότητες για όλους. Μας υποσχέθηκαν ότι όλα τα γίνουν και μας λένε ότι πρέπει τώρα να φύγουμε… Αλλά πως θα φύγουμε χωρίς τα έγγραφά μας… Μπορεί να μην μας αγαπούν και να μην μας θέλουν οι Σπαρτιάτες, το καταλαβαίνουμε, αλλά ας πουν στην Κυβέρνηση και στην Αθήνα να μας δώσουν διαβατήρια και ταυτότητες… Την ίδια μέρα που θα μας τα δώσουν θα φύγουμε. Θα παραδώσουμε τα κλειδιά των δωματίων του ξενοδοχείου και θα φύγουμε» δηλώνουν.

Το γραφείο του Δήμαρχου Σπάρτης ανέφερε ότι δεν έχει αρμοδιότητα

Δείτε εικόνες και video εδώ