Νέες ανεμογεννήτριες στη Μάνη, παρά τις αντιρρήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

267

Φωνές διαμαρτυρίας στη τοπική κοινωνία της Μάνης, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να τοποθετηθούν κι άλλες ανεμογεννήτριες στα βουνά. Χαρακτηριστικά διαβάστε τι γράφει ο Δημοτικός Σύμβουλος Γεώργιος Δημακόγιαννης στο fb:

«[Μέγιστη παράλειψή μας!]

…Να ξεχάσουμε να Ευχαριστήσουμε θερμά για το σπουδαίο ΔΩΡΟ που έκανε στην Μάνη και τούς Μανιάτες ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του: έδωσαν -προ ολίγων ημερών- το πράσινο φως για άμεση τοποθέτηση εννέα ακόμη γιγαντοανεμογεννητριών στα (κάποτε τιμημένα και απάτητα) βουνά μας, οι οποίες θα προστεθούν στις ήδη τοποθετημένες δεκαπέντε!

Για τους μη ενημερωμένους: για τον Σαγγιά τής Μάνης (νότιο Ταΰγετο) πρόσφατα το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων και το εποπτεύον Υπουργείο Πολιτισμού συντάχθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες, απνευστί θα λέγαμε και καταφανώς με άνωθεν εντολές, με τη επιδίωξη των ανεμοεταιριών (Κοπελούζος – Σαμαράς κά “επενδυτές”!!) κι όχι με την θέληση τής τοπικής κοινωνίας που προφανώς εκφράζει η (επικαιροποιημένη) απόφαση τού Δημοτικού Συμβουλίου τού Δήμου Ανατολικής Μάνης με το βροντερό ΟΧΙ τής 4ης-2-2020.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ:

  1. Οι εννιά ακόμη (γιγαντο)ανεμογεννήτριες θα φαίνονται και από την Αρεόπολη και τα άλλα χωριά “πρόσθετης προστασίας”…
  2. Το πράσινο φως από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες αφορά και τα ΝΕΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ με πολλές δεκάδες (γιγαντο)ανεμογεννήτριες που θα προστεθούν ακόμη στα βουνά μας (ΚΑΙ στην “Αραβίκια” πάνω από τον Κότρωνα και το Σκουτάρι ΚΑΙ την “Αγία Βαρβάρα” πάνω από Γέρμα, Καρέα, Κρυονέρι Οιτύλου και τα χωριά τού Μαλευρίου…). Κατ’ ουσίαν τίποτα στην (“προστατευόμενη”) Μάνη δεν χρήζει προστασίας! [αποτέλεσμα όλο αυτό τού νομοσχεδίου τού Υπουργείου Περιβάλλοντος που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο]
  3. Το συγκλονιστικό Δώρο που έκανε στην περιοχή μας η Κυβέρνηση Μητσοτάκη σχετίζεται απ’ ότι μάθαμε με την αναγνώριση και ανταπόδοση τού επίσημου Κράτους στην ιστορική πρωτοπορία των Μανιατών [με αφορμή τα 200 έτη τής Εθνεγερσίας], αλλά και στην επιβράβευση των σύγχρονων Μανιατών που από το 1974 είναι πραγματικοί “βράχοι μανιάτικοι” και δίνουν σταλινικά ποσοστά στο κυβερνών κόμμα, σταθερά άνω τού 60%!
  4. Κάτι κακότροποι αντιδραστικοί διαδίδουν ότι επώνυμα Μέλη τής οικογένειας Μητσοτάκη σχετίζονται ιδιοκτησιακά με ΜΚΟ (…που λαμβάνει παχυλές επιχορηγήσεις…) με αποστολή να κάμψουν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών στην προοπτική τού ανασκολοπισμού τους, με συγχωρείτε, με συγχωρείτε, τής ανάπτυξής τους ήθελα να πω…

Φασίστες πρέπει να ‘ναι, τι περιμένεις;!

[Οι επισυναπτόμενες φωτογραφίες από την άλλη Μάνη, τη σημερινή, τα πυργοχώρια και τα βουνά της που κάποιοι (ακόμη) κάνουν πως δεν βλέπουν…]»