Η ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

97

Γράφει η Θέκλα Μεταξά, ερευνήτρια-αστρολόγος….

«Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει» λέει μια λαϊκή παροιμία. Εμένα καλοκαίρι δεν μου μυρίζει με τόσο χιόνι, μου μυρίζουν όμως αποκαλύψεις για πράγματα που λειτουργούν υπόγεια, που υποψιαζόμαστε, που τα συζητάμε, τα αμφισβητούμε, και που τελικά, θα αποδειχθεί πως είναι αληθινά.

Πανσέληνος στις 27 Φεβρουαρίου, με Σελήνη στις 8 μοίρες της Παρθένου, και Ήλιο απέναντι, στις 8 μοίρες των Ιχθύων. Η Παρθένος είναι ένα ζώδιο που σε παλαιότερες εποχές, συμβόλιζε την Μητέρα Δήμητρα και την Κόρη Περσεφόνη ή ακόμα και την Ηριγόνη, κόρη του Ικάριου, που αυτοκτόνησε από θλίψη για τον άδικο θάνατο του πατέρα της. Αυτή η Πανσέληνος λοιπόν, θα έχει μια πολύ καλή όψη τριγώνου με τον Ουρανό, και μαζί με το φως της Σελήνης θα φέρει στην επιφάνεια, κρυμμένα μυστικά, που θα προκαλέσουν κύματα θλίψης, συμπόνιας και συμπάθειας.

Στον ωροσκόπο θα ανατέλλει ο αστερισμός του Ταύρου, και θα έχει κοντά του τον Άρη, που μόλις θα έχει περάσει από τον γνωστό μας αστέρα Αλγκόλ, και από άλλον ένα αστέρα του Αστερισμού του Περσέα.  Εδώ τα αστέρια μας βεβαιώνουν πως δεν θα αργήσει η στιγμή, που κι εμείς θα καταφέρουμε, να κόψουμε το κεφάλι της Μέδουσας, να απαλλαγούμε από τους κινδύνους, και να απελευθερώσουμε τη σκλαβωμένη Ανδρομέδα.

Ο Ουρανός, με όψη τετραγώνου θα ανταγωνίζεται τον γιο του Κρόνο, που έχει την εξουσία στα χέρια του. Ο Ουρανός θα απαιτεί από την κάθε μορφής εξουσία να προβεί σε αποκαλύψεις για θέματα που σχετίζονται με τις κρυφές δράσεις της.

Ο Ποσειδώνας που σχετίζεται με την παραπλάνηση, συνεχίζει να κάνει όψεις τετραγώνου με τους Δεσμούς της Σελήνης, και η παραπληροφόρηση συνεχίζεται. Αυτή είναι η άμυνα της Εξουσίας.

Στο Μεσουράνημα, δυο αστέρια τοποθετημένα στα κέρατα του αστερισμού του Αιγόκερου, μας θυμίζουν την ευφυή μεταμόρφωση του θεού Πάνα, όταν τον κυνηγούσαν οι γίγαντες, στον πόλεμο ανάμεσα σε Θεούς και Γίγαντες. Η κάθε μορφής «εξουσία» θα χρειαστεί κάποια «μεταμφίεση» προκειμένου να διαφύγει του κινδύνου, που πιθανώς να αντιμετωπίσει.

Κοντά στον Ήλιο, θα βρίσκεται ο αστέρας SKAT, του αστερισμού του Υδροχόου. Ο Υδροχόος συμβολίζει είτε τον Γανυμήδη, που ο Δίας ανέβασε στον Όλυμπο, και τον έχρισε «οινοχόο» των θεών, είτε τον Δευκαλίωνα, που μαζί με τη σύζυγο του Πύρρα, διασώθηκαν από έναν καταστροφικό κατακλυσμό, και συνέβαλαν στην δημιουργία μιας νέας γενιάς ανθρώπων, που αντικατέστησε τους παλαιότερους. Πόσο ταιριάζει αυτή η ιστορία με όλα εκείνα που περιμένουμε!!!!!

Θα επαναλάβω για μια ακόμα φορά, πως θα πρέπει να αναμένουμε δραστικές αλλαγές σε ότι έχει να κάνει με Τράπεζες και οικονομικά θέματα. Αλλαγές που θα συνταράξουν το κατεστημένο βλαβερό Τραπεζικό σύστημα, και θα ξεριζώσουν παλιές δομές.

Τέλος, κοντά στη Σελήνη, θα βρίσκεται ένα αστέρι της Μεγάλης Άρκτου, που ενώ φαινομενικά διέπεται από ηρεμία και γλυκύτητα, γίνεται επιθετικό και εκδικητικό όταν θυμώσει. Ο αστερισμός συνδέεται με την γλυκύτητα του έρωτα, αλλά και την αγριότητα της εκδίκησης.

Παραπλανήσεις και αποκαλύψεις, γλυκύτητα και αγριότητα, σκοτάδι και φως, βαρβαρότητα και ανθρωπιά, όλα θα βρίσκονται στο προσκήνιο σ’ αυτήν την Πανσέληνο. Η πορεία είναι μακρυά και δύσκολη, το μονοπάτι δύσβατο και στενό, αλλά τα αστέρια δεν ψεύδονται, δεν παραπλανούν, δεν αποκρύπτουν. Απλά, σημαίνουν.