Η «Μήδεια» χτύπησε σκληρά φτωχογειτονιές όπως η Εκάλη…

262

Συμπάσχοντας με το πόνο των συμπολιτών μας σε φτωχογειτονιές όπως η Εκάλη, θα γράψω και εγώ 2 λόγια για τη κακοκαιρία και τις επιπτώσεις της στα Βόρεια Προάστια της Αττικής.

Επικεντρώνω στην Εκάλη, γιατί από εκεί κυρίως ήταν αφιερωμένες ώρες ολόκληρες από τα εξωτερικά ρεπορτάζ των «πρωινάδικων» στα 6 μεγάλα κανάλια Πανελλαδικής εμβέλειας, σήμερα το πρωί Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου 2021.

Εξωτερικοί ρεπόρτερ(των 500-600 ευρώ φαντάζομαι μισθό) με τρεμάμενη φωνή (από το κρύο μάλλον και όχι από τη συγκίνηση), προσπαθούσαν με τη κάμερα να μεταφέρουν την εικόνα της περιοχής. Βλέπαμε (κυρίως) απροσπέλαστους δρόμους από το χιόνι, αυτοκινητάκια των πολλών δεκάδων/εκατοντάδων χιλιάδων ευρών, σκεπασμένα από χιόνι (αυτά μέσα στα γκαράζ δεν τα βλέπαμε, που προφανώς θα ήταν ακόμα καλύτερα), σπιτάκια δεκάδων εκατομμυρίων χιονισμένα και την περιοχή γεμάτη δέντρα και κλαδιά πεσμένα (μεγάλη δυστυχία τελικά να ζεις μέσα στη φύση και όχι στο κέντρο της Αθήνας). Όλα αυτά χωρίς ρεύμα και νερό, όπως μας έλεγαν τα ρεπορτάζ.

Φαντάζομαι όλοι αυτοί οι μεροκαματιάρηδες που ζουν εκεί, δεν θα έχουν 1000 ευρώ στην άκρη (ή το θεωρούν περιττό έξοδο), που κάνει μια πολύ καλή γεννήτρια ρεύματος, για να μην τους χαλάσει το χαβιάρι και ο αστακός στους καταψύκτες τους. Ίσως να μη τους περισσεύουν και 100-200 ευρώ που κάνει μια πολύ μεγάλη δεξαμενή για να έχουν νερό πόσιμο. Μεγάλη ζημιά μάλλον θα γίνει και σε γκαζόν-πισίνες και spa. Επίσης πολύ δύσκολη θα είναι και η προσπέλαση του βοηθητικού προσωπικού (sic έκφραση) σε αυτά τα σπιτάκια, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Βλέποντας να απουσιάζουν τόσο εκτενή ρεπορτάζ από άλλες γειτονιές όπως Μενίδι-Λιόσια κλπ, που επίσης δεν είχε ρεύμα νερό κλπ, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι, είναι καλύτερα και πιο ποιοτικά λοιπόν να ζεις στο Κολωνό-Πλατεία Αττικής-Κυψέλη-Θυμαράκια-Κέντρο Αθηνών-Κάτω Πατήσια κλπ γειτονιές, για να μην περνάς το δράμα των Βορείων Προαστίων (Εκάλη-Καλλιτεχνούπολη κλπ).

Συμπάσχω λοιπόν και εγώ στο πόνο αυτών των συμπολιτών μας που τραβάνε το κανάλι, με την ευχή να μην χαλάσει ο πανάκριβος σπόρος των γκαζόν τους, να μην κόψει το χρώμα των Ferrari-Lamborghini τους, να μην χαλάσει από το κρύο το μοτέρ των πισινών και των spa τους και κυρίως να κινηθεί ο κρατικός μηχανισμός για να μπορέσουν έστω να μεταβούν προς τα σπίτια αυτά, οι εκατοντάδες του υπηρετικού προσωπικού αυτών των “παλιόσπιτων”…

Χ.Β.Μ