Η θύελα των αντιδράσεων προκάλεσε την απόσυρση της άθλιας έκδοσης και την δημόσια συγνώμη των εκδόσεων Ψυχογιός

203

Η αναφορά της κατεχόμενης Βόρειας Κύπρου, από τους εισβολείς του ΑΤΤΙΛΑ, ως τουρκικών εδαφών στο ευρείας κυκλοφορίας βιβλιοπαιχνίδι “Μαθαίνω και εξερευνώ: Η Ευρώπη” των εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ, προκάλεσε θύελλά αντιδράσεων στον Ελληνισμό όπου γης.

Ο εκδοτικός οίκος υπό την πίεση της κατακραυγής υποχρεώθηκε να το αποσύρει από την κυκλοφορία και να υποσχεθεί μια νέα διορθωμένη επανέκδοση. Όμως, δεν αναφέρει πουθενά την εύλογη υποχρέωσή του να αντικαταστήσει τα αγορασθέντα με διορθωμένα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα, το λάθος ήταν του μεταφραστή και ότι υπήρξε αμέλεια από τον επιμελητή της έκδοσης. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα, θα συνεχίσει να τους περιλαμβάνει στην ομάδα των συνεργατών του εκδοτικού οίκου; Και επί πλέον, θα αναθεωρήσει το καθεστώς συνεργασίας με τον ξένο εκδοτικό οίκο το βιβλιοπαιχνίδι του οποίου προώθησε στην ελληνική αγορά.

Υπάρχει όμως και ένα συμπέρασμα, από την εξέλιξη της όλης υπόθεσης. Απαιτείται διαρκής και πολυεπίπεδη εγρήγορση για την υπεράσπιση των θεμάτων του Ελληνισμού. Και βέβαια ότι, ο επίμονος αγώνας είναι αυτός που φέρνει αποτέλεσμα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΨΥΧΟΓΙΟΥ

 

 «Αγαπητοί αναγνώστες λυπούμαστε ιδιαίτερα για το λάθος στην έκδοσή μας “Μαθαίνω και εξερευνώ: Η Ευρώπη” και την αποσύρουμε από την αγορά προχωρώντας σε διόρθωση κι επανεκτύπωση.

Προφανώς και τα «κατεχόμενα» δεν μπορούν να μεταφραστούν ότι «ανήκουν» στην Τουρκία.                                                                                    Προφανώς και το λάθος του μεταφραστή δεν έπρεπε να ξεφύγει και από τον επιμελητή μας.

Έχουμε εκδώσει πολλούς τίτλους για την Κύπρο μας και κατανοούμε το μέγεθος του λάθους, ειδικά σε μια παιδική έκδοση που περνάει μηνύματα στα παιδιά μας.                                                                                                              Ζητούμε και πάλι συγγνώμη και δηλώνουμε πως το προϊόν κατέβηκε από το site μας και από αύριο αποσύρεται από όλη την αγορά.

Με εκτίμηση,

Εκδόσεις Ψυχογιός»

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ:

Ελ. Θεοχάρους: “Καμαρώστε τα καθάρματα”!