Επετειακό βίντεο του Πολεμικού μουσείου για τα 200 χρόνια από την Εθνική παλιγγενεσία  

432

Το Πολεμικό Μουσείο συμπεριέλαβε στο επετειακό βίντεο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση αποσπάσματα από την ταινία – ντοκιμαντέρ που υλοποίησε ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας ¨Χαράλαμπος Βιλαέτης¨ για την Πολιορκία και Άλωση του Λάλα το περασμένο καλοκαίρι στην ομώνυμη περιοχή.

Το επετειακό βίντεο θα προβάλλεται στα αεροδρόμια της χώρας με σκοπό να αναδειχθεί στο εξωτερικό η Ελληνική Επανάσταση του 1821 αφού τα αεροδρόμια αποτελούν τις πύλες εισόδου για τους τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα μας.

Συγκεκριμένα το Πολεμικό Μουσείο, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου των 200 ετών από το 1821 έχει δημιουργήσει ένα (1) σποτ, χρονικής διάρκειας τριάντα (30) δευτερολέπτων, με στόχο να αναδειχθεί η διαχρονική, ιστορική και πολιτισμική συμβολή του.

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης του Πολεμικού Μουσείου για το 1821 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρουσία του προέδρου κ. Αναστάσιου Λιάσκου (συνέντευξη του οποίου φιλοξένησε η ηλεκτρονική εφημερίδα skalistiri.news), στρατιωτικών του πολεμικού μουσείου καθώς και εκπροσώπων του Αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

(Στην έκθεση που έχει δημιουργηθεί στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” οι επισκέπτες – ταξιδιώτες μπορούν να δουν παραδοσιακά άρματα του 1821 καθώς και αντικείμενα που φορούσαν οι αγωνιστές).

Διαβάστε περισσότερα και δείτε το video εδώ