Ελληνική εκπροσώπηση σε Σεμινάριο ψηφιακών τεχνολογιών για την ανάπτυξη της γεωργίας που πραγματοποιήθηκε στο Πακιστάν

Ένα πρωτοποριακό Σεμινάριο διοργανώθηκε από την Σχολή Γεωργικών Μηχανικών PMAS-AAUR (Ισλαμαμπάντ -Πακιστάν), με στόχο να ευαισθητοποιήσει τις διαστημικές τεχνολογίες μεταξύ της αγροτικής κοινότητας για τις γεωργικές τους δραστηριότητες, τον προϋπολογισμό, την αναφορά και την παρακολούθηση πολλαπλών εργασιών και επιδόσεων.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στη χρήση τεχνολογιών, εφαρμογών, υπηρεσιών και πληροφοριών που σχετίζονται με το διάστημα για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων με επαρκείς τρόπους για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της χώρας στη γεωργία.

Στο διεθνές σεμινάριο Ψηφιακών Τεχνολογιών για τη Διαχείριση της Γεωργίας και των Υδατικών Πόρων, που πραγματοποιήθηκε στο Pir Mehr Ali Shah Arid Agriculture University Rawalpindi (PMAS-AAUR), την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Δρ. Νίκος Δ. Μπογονικόλος, διευθυντής της Aratos Systems Netherland.

Ο Δρ. Νίκος Δ. Μπογονικόλος παρουσίασε τις διαστημικές τεχνολογίες που αναπτύσσει ο Όμιλος εταιρειών που διευθύνει και μετά την αναφορά του στις τρέχουσες και τις μελλοντικές ευκαιρίες προχώρησε σε συζήτηση με τους παριστάμενους, για τα μοναδικά πλεονεκτήματα της Στρατοσφαιρικής Τηλεπισκόπησης. Τα στρατοσφαιρικά αεροσκάφη έχουν το βασικό πλεονέκτημα ότι μπορούν να κινηθούν από περιοχή σε περιοχή καθώς μεταβάλλονται οι εποχές για να αξιοποιηθούν πλήρως, ή να επανατοποθετηθούν στην αρμόζουσα θέση σε γρήγορο χρόνο.

Δρ Qamar uz Zaman

Ο Αντιπρόεδρος της PMAS-AAUR Καθηγητής Δρ. Κουμάρ Ζαμάν τόνισε ότι ο σχεδιασμός διαχείρισης των υδάτινων πόρων με ολιστικές μεθόδους απαιτεί έρευνα και χρόνο. Οι παραδοσιακοί τρόποι διαχείρισης των υδάτων είπε, πρέπει να αντικατασταθούν με τις πιο πρόσφατες τεχνικές και εξοπλισμό προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη παραγωγή στη γεωργία.

Ο αντιπρόεδρος επέμεινε ότι οι ψηφιακές τεχνολογίες μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγής και της υποστήριξης για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των αγροτικών κοινοτήτων ειδικότερα καθώς και της επισιτιστικής ασφάλειας των μαζών γενικά. Η διαστημική τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στην ενημέρωση των αγροτών όχι μόνο για τις αγορές αλλά και να τους καθοδηγήσει για βελτιωμένες γεωργικές πρακτικές.

ΠΗΓΗ: https://www.thenews.com.pk/print/599854-seminar-on-digital-technologies-held-at-aaur?fbclid=IwAR0n2c-kbHJ64CLuGx276XiKYsOT9tf95Yo8T4Zcogsvgh4NYwRTr8UTpp4

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Δήμος Βέλου-Βόχας: Στηθαία ασφαλείας σε επικίνδυνα σημεία

Ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας έγινε στα επικίνδυνα σημεία του οδικού…

% μέρες πρίν

Κατηγορείται η Δημοτική Αρχή για παραπλάνηση και λαϊκισμό!

Όσοι παρακολούθησαν το τελευταίο (δια ζώσης) Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων άκουσαν τον αντιδήμαρχο Οικονομικών…

% μέρες πρίν

Ημερίδα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Αύριο, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024 στις 10 το πρωί στην αίθουσα του Βουλευτικού, θα διεξαχθεί…

% μέρες πρίν

Η ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου

Γράφει ο Παναγιώτης Μυργιώτης  Ο στρατηγός Ναπολέων Ζέρβας την 11η Ιουνίου 1941 δημιουργεί τις βάσεις…

% μέρες πρίν

Από λόγια καλά πάμε κ. Πτωχέ

γράφει η Ντίνα Καλομοίρα Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στην παρέμβασή του κατά τη συζήτηση…

% μέρες πρίν

Ανάπλαση Παραλιακού Μετώπου Βραχατίου

Ένα από τα πλέον σημαντικά έργα για την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης και τη βελτίωση…

% μέρες πρίν