Εκτός σχεδίων η Μεγαλόπολη, παρά τα έκτακτα μέτρα ηλεκτροδότησης λόγω κακοκαιρίας

161

Οι ΑΠΕ (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) δεν στέκονται στο «ύψος» τους εν μέσω κακοκαιρίας και αυξημένης ζήτησης ηλεκτρικού ρεύματος. Κάτι για το οποίο είχαν προειδοποιήσει οι εργαζόμενοι-οι συνδικαλιστές και άλλοι θεσμικοί παράγοντες όταν αποφασίστηκε το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της Ελλάδας κατ εντολή της Ε.Ε. Η Κυβέρνηση είναι ενημερωμένη ότι τα black out θα είναι δεδομένα πλέον στην αυξημένη ζήτηση (χειμώνα ή καλοκαίρι) και ότι η χώρα δεν μπορεί να αντέξει. Οι πιθανές λύσεις εισαγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ εμείς κλείνουμε μονάδες, μόνο ύποπτες σκέψεις μπορεί να προκαλέσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα στη Γερμανία άνοιξε μια τεράστια λιγνιτική μονάδα πρόσφατα. Εύλογα προκαλούνται οι σκέψεις στον καθένα μας. Ο λιγνίτης (που να σημειωθεί παράγεται στην Ελλάδα) μόνο εδώ μολύνει το περιβάλλον; Στη Γερμανία ή αλλού όχι;.

Ενώ τώρα η ανάγκη έφερε τη Κυβέρνηση να λειτουργήσει 7 μονάδες για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, όλες αυτές θα είναι στη Βόρεια Ελλάδα και καμία(!) από τη Μεγαλόπολη. Αυτό σημαίνει πολλά…

Διαβάστε πιο πολλά για τις ανακοινώσεις και δείτε σχετικούς πίνακες εδώ