Παρά το ψύχος, εκατό περίπου άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της “Πρωτοβουλίας Κατά της Υγειονομικής Δικτατορίας” και συμμετείχαν σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής στην πρώτη στην Ελλάδα συγκέντρωση διαμαρτυρίας “κατά της πανδημικής απάτης”, όπως διεμήνυσαν, σημειώνοντας πως “έγινε μια αρχή”, και αφιερώνοντας την πρωτοβουλία τους στον αναπληρωτή Καθηγητή Νομικής Κωνσταντίνο Βαθιώτη που πρόσφατα “παραιτήθηκε από τη θέση του στη Νομική Σχολή Κομοτηνής του ΔΠΘ διαμαρτυρόμενος για τη φίμωση που επιχειρήθηκε σέ βάρος του και τιμώντας όσα δίδαξε επί δεκαεπτά έτη”.

Σκοπός της κινητοποίησης όπως σημείωσαν οι συμμετέχοντες, ήταν “να πούμε την αλήθεια για την παρανοϊκή κατάσταση πού βιώνουμε”, παροτρύνοντας τους πολίτες “να κλείσουν την τηλεόραση, να ξεχάσουν τα κόμματα και να πάρουν πρωτοβουλίες”, ώστε “να διεκδικήσουμε την ελευθερία, τη δημοκρατία, την εργασία, τα δικαιώματά μας”.

Ακόμη, κατήγγειλαν “την ολέθρια πολιτική της Κυβέρνησης και του συστήματος εξουσίας”, τονίζοντας οτι “ζούμε την πιο σκληρή καταστολή σέ μια Ελλάδα που μόλις πριν μια δεκαετία βυθίστηκε στην καταστροφή των Μνημονίων, και σήμερα έρχεται η πολιτική των lockdown να διαλύσει τον οικονομικό, κοινωνικό και ψυχικό μας βίο, καταπατώντας παράλληλα κάθε ανθρώπινο και συνταγματικό δικαίωμά μας”. Καταληκτικά, δήλωσαν με αποφασιστικότητα: “Δεν θα εγκαταλείψουμε τίς ζωές μας εν λευκώ στα χέρια κάποιων «ειδικών»”. 

Ο Πάνος Καρακολίδης διάβασε το κείμενο του Κ. Βαθιώτη, η Γεωργία Δάγκα αναφέρθηκε στην “ποινικοποίηση της κατάστασης”, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργος Ζαφειρίδης.

Αίσθηση προκάλεσε παρέμβαση νοσηλεύτριας που εξέφρασε την αγανάκτησή της για “τον παραλογισμό της μάσκας και τους υγειονομικούς κινδύνους που δημιουργεί”.

Το θέμα του καθηγητή Κωνσταντίνου Βαθίωτη, το είχε προβάλλει το acromolion εδώ .

Ο Κώστας Καραΐσκος, Δημοτικός Σύμβουλος Κομοτήνης-επικεφαλής της Παράταξης Σπάρτακος και μέλος του Δικτύου Αυτοδιοικητικών, έκανε τη γενική τοποθέτηση:

Δείτε το video με τις δηλώσεις εδώ

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
Akromolio.gr [X]

Recent Posts

Περιμένοντας την επιστροφή της Κασσάνδρας

της Θέκλας Μεταξά Πέρασαν χρόνοι χιλιάδες, και η Κασσάνδρα που είχε πιει άφθονο νερό της…

% μέρες πρίν

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας ζητά Γραμματέα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας (ΙΣΑ) επιθυμεί να προσλάβει υπάλληλο για γραμματειακή υποστήριξη, σε έμμισθη θέση,…

% μέρες πρίν

Αύριο στο Τολό το μεγάλο ντέρμπι του Πανναυπλιακού για την άνοδο στην Γ Εθνική (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πανναυπλιακός φιλοξενεί αύριο Κυριακή 12 Μαΐου στις 17:00 την ομάδα του Κερατσινίου στα πλαίσια…

% μέρες πρίν

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Οι τιμές κατέρρευσαν, οι Παραγωγοί αγωνιούν

Η ΔΕΣΑ (Διαρκής Επιτροπή Συνεταιρισμών Αργολίδας) διοργανώνει σύσκεψη με προσκεκλημένους τους Βουλευτές και τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας την Τρίτη 14 Μαΐου…

% μέρες πρίν

Αυτή την Κυριακή ο ”Επιδαύριος Δρόμος 2024”

Διεξάγεται την Κυριακή 12 Μαίου, ο ”Επιδαύριος Δρόμος 2024” στο δήμο της Επιδαύρου. Μέσα από…

% μέρες πρίν