Δήμαρχοι καταγγέλλουν κυβερνητικά στελέχη για ετσιθελισμό και απόκρυψη πληροφοριών που αφορούν τη ζωή των δημοτών τους

109

Υπάρχουν κάποιοι αριβίστες που χρησιμοποιούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση με στόχο να μεταπηδήσουν στην κεντρική πολιτική σκηνή. Όταν το καταφέρουν ξεχνούν τις αρχές της Αυτοδιοίκησης και υποτάσσονται στις αρχές των κομμάτων τους. Για την ακρίβεια, στην εξής μία αρχή: «Γίνομαι υπάκουο σκυλάκι στις εντολές του περιβάλλοντος του αρχηγού».

Αυτές τις σκέψεις κάνω, παρακολουθώντας το Νίκο Χαρδαλιά που, δεν περιορίζεται στις τσαμπουκαλεμένες δηλώσεις τους προς τους πολίτες, αλλά γράφει και στα παλιά του τα παπούτσια τους Δημάρχους, συνάδελφος των οποίων υπήρξε πριν από λίγα χρόνια.

Κλείνει Δήμους και Περιφερειακές Ενότητες, χωρίς να δίνει λόγο σε κανένα. Περιορίζεται να λέει πως το κάνει για το καλό μας, με οδηγό την εξέλιξη της επιδημίας COVID -19. Αρνείται όμως, συστηματικά, να απαντήσει στα αγωνιώδη ερωτήματα των Δημάρχων που εύλογα ανησυχούν και ρωτούν «Τι συμβαίνει Χαρδαλιά; Τι πρόβλημα υπάρχει και που, στον Δήμο που εκπροσωπώ»;

Είναι πολύ πρόσφατη η ανακοίνωση του Δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου που του έκλεισαν τον Δήμο για Τρίτη φορά χωρίς να του δίνουν εξηγήσεις.

Γιάννης Γεωργόπουλος
Δήμαρχος Ερμιονίδας

Γράφει ο Δήμαρχος Ερμιονίδας «Κύριε Υφυπουργέ, ο Δήμος Ερμιονίδας, με μηδενικά κρούσματα Covid-19 εδώ και ένα μήνα, τέθηκε αδίκως σε κατάσταση αυστηρού lockdown από τις 14 έως τις 18 Ιανουαρίου 2021, μαζίΑυθαορεσία, Ετσιθελισμός με τους υπόλοιπους Δήμους της Π.Ε. Αργολίδας, χωρίς να έχουμε σαν Δημοτική Αρχή την παραμικρή πληροφόρηση για το θέμα, χωρίς να έχουμε έγκυρη πληροφόρηση με συγκεκριμένα στοιχεία που να δικαιολογούν αυτή την απόφαση.
Αντιδρώντας έντονα σε αυτή την απόφαση, σας απέστειλα άμεσα την υπ. αριθμ. πρωτ. 199/13-1-2021 επιστολή διαμαρτυρίας, όπου σας επισήμανα την αδικία καθώς και τα σοβαρότατα προβλήματα που δημιουργεί στην ήδη εξαντλημένη από τις πολύμηνες καραντίνες, τοπική οικονομία και κοινωνία και σας καλούσα να την επανεξετάσετε.
Εσείς δεν μου δώσατε καμία απάντηση, αποφύγατε να έρθετε σε επαφή μαζί μου και αντί να θεραπεύσετε το πρόβλημα, αντί να διορθώσετε την λανθασμένη απόφαση, αποφασίσατε χωρίς καμία λογική εξήγηση και ενημέρωση να παρατείνετε εκ νέου το αυστηρό lockdown για το Δήμο Ερμιονίδας μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2021».

Το “πολιτικό αστέρι” του Κυρ. Μητσοτάκη είναι διορισμένος υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας. Αυτός οργάνωσε το σχέδιο αντιμετώπισης της “Μήδειας”. Τα έκανε μούσκεμα και αντί για μια δημόσια συγνώμη… κρύφτηκε. Εξαφανίσθηκε από τα κανάλια (που τον προφύλαξαν από κάθε δημόσια έκθεση) και απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για την αποτυχημένη αντιμετώπιση της κακοκαιρίας η οποία άφησε επί 6 ημέρες χωρίς ρεύμα δεκάδες χιλιάδες υπερήλικες και ασθενείς.

Ο πακτωλός των χρημάτων που διαχειρίζεται, η εντυπωσιακή αφθονία μέσων και προσωπικού που του έχουν διατεθεί και η «πλάτη του πρωθυπουργού» τον έχουν καταστήσει απρόσβλητο και αυθαίρετο.

Η οργή της κοινωνίας σύντομα θα ξεσπάσει και το κόμμα που χρησιμοποιεί ως ξενιστή θα υποστεί (δικαίως ή αδίκως) τις πολιτικές συνέπειες που του αναλογούν, για την αδράνεια που επιδεικνύει.

Π.Ι.Δ.