Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Νικολακόπουλος: Θα εργαστώ και θα προσπαθήσω η Αρχαία Ολυμπία σύντομα να αποτελεί τον κορυφαίο πυλώνα ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας

117

Στον εμβληματικό χώρο της Ολυμπίας βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού – Ολυμπισμού και Εθελοντισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, ο οποίος είχε εποικοδομητική συνεργασία με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργο Γεωργιόπουλο, τον Αντιδήμαρχο για θέματα Αθλητισμού – Ολυμπισμού Χάρη Σπηλιόπουλο και τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Εταιρείας του Δήμου και του Σωματείου «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ» Δημήτρη Κωσταριά.

Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, στο πλαίσιο της διαρκούς επικοινωνίας που διατηρούν Περιφερειάρχης και Δήμαρχος Ολυμπίας με στόχο να κερδηθεί το «χαμένο έδαφος» και να τρέξουν με μεγάλες ταχύτητες τα θέματα που έχουν ως επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία.

«Η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί για όλους εμάς και πρωτίστως για τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη το κορυφαίο στοίχημα. Προσωπικά κινούμαι και εγώ σε αυτή την κατεύθυνση, αφού με βάση την παγκόσμια ακτινοβολία και απήχηση του ιερού τόπου μας, μπορούμε να κινηθούμε σε άξονες διεθνούς προβολής και σημαντικών διοργανώσεων»

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε τέσσερις άξονες:

Σχεδιασμός δράσεων για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Πεκίνο της Κίνας τον Φεβρουάριο του 2022.

Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στο οποίο η Περιφέρεια είναι βασικός χρηματοδότης μέσω ΟΧΕ και ο Δήμος φορέας υλοποίησης και ανάπτυξης.

Αθλητικά κέντρα Δήμου και αναβάθμιση αυτών, καθώς και αθλητικές υποδομές σε αρκετές Κοινότητες του Δήμου που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας μετά από εμπεριστατωμένη και ώριμη πρόταση του Δήμου.

Μαραθώνιος Αρχαίας Ολυμπίας, στήριξη της Περιφέρειας και ιδέες για περαιτέρω ανάπτυξη και προβολή.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Νικολακόπουλος πραγματοποίησε αυτοψία στο Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Σπηλιόπουλου καθώς και της επιβλέπουσας μηχανικού του Δήμου Ιωσηφίνας Κωνσταντίνου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα έργα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς σ’ έναν ιστορικό χώρο ο οποίος –με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων-  θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη και ευρύτερα για τον περιοχή της Ηλείας.

«Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πρόσωπα και κυρίως τον Δήμαρχο κ. Γεωργιόπουλο για την αναλυτική ενημέρωση και τη θερμή υποδοχή και να υποσχεθώ ότι θα εργαστώ και θα προσπαθήσω η Αρχαία Ολυμπία σύντομα να αποτελεί τον κορυφαίο πυλώνα ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας».