Συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου Πύργου στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία

161

Ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πύργου για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 της οποίας φέτος συμπληρώνονται τα 200 χρόνια ήταν το αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησε ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας για τις εκδηλώσεις που αφορούν το 1821 και αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Ανδρέας Φίλιας με τον Δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο.

Όπως ανέφερε ο κ. Φίλιας σκοπός της Περιφέρειας είναι η ανάδειξη της ιστορίας του 1821 και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες ώστε να προβληθεί η σημαντική αυτή περίοδος της Ελληνικής Επανάστασης και ειδικά η Δυτική Ελλάδα η οποία πρωταγωνίστησε στον εθνικό ξεσηκωμό.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει σαν βασικό στόχο την ανάδειξη της ιστορίας του 1821 και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων – δράσεων.

Αυτές οι δράσεις περιλαμβάνουν την ανάδειξη της ιστορίας για την Δυτική Ελλάδα με ψηφιακή αναπαραγωγή, ένα ντοκιμαντέρ για το 1821 στην Δυτική Ελλάδα καθώς και μια μεγάλη καινοτομία – το ψηφιακό πάρκο που θα είναι μέσα σε κοντέινερ και το οποίο θα ταξιδέψει στις σημαντικότερες πόλεις της Περιφέρειας μεταξύ αυτών και ο Πύργος».

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον κ. Φίλια για την λεπτομερή ενημέρωση των δράσεων – εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ανέφερε ότι

«η Δημοτική Αρχή πύργου έχει καταρτίσει ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων – δράσεων για το 1821 πάντα σε συνδυασμό με την δύσκολη περίοδο λόγω πανδημίας που περνά η χώρα».

Διαβάστε περισσότερα εδώ