Στη Πάτρα πάει η καταγγελία «σύννεφο». Καρφώνει ο ένας τον άλλον. Δεκάδες τηλεφωνήματα καθημερινά στο «100»

236

Φαινόμενο της εποχής ίσως. Ο εγκλεισμός, τα lockdown και οι κάθε είδους απαγορεύσεις, βγάζουν τα κατώτερα ένστικτά μας.

Δεκάδες κλήσεις δέχεται καθημερινά η αστυνομία από πατρινούς πολίτες που θέλουν να καταγγείλουν ότι συμπολίτες δεν τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα εν μέσω πανδημίας και μερικού ή ολικού lockdown. 

«Δεχόμαστε καθημερινά πολλές κλήσεις. Στην άλλη άκρη της γραμμής βρίσκονται συνήθως άνθρωποι από 40-45 ετών και πάνω. Και άνδρες και γυναίκες, ίσως λίγο περισσότερο τηλεφωνούν οι γυναίκες.

Καταγγέλουν κυριολεκτικά… τα πάντα το παραμικρό. Ότι ο διπλανός που περπατάει στα Ψηλά Αλώνια δε φοράει μάσκα, ότι ο διπλανός πουλάει, για παράδειγμα ρούχα, πράγμα που δεν επιτρέπεται, ότι σε κάποιο μαγαζί υπάρχουν όρθιοι που πίνουν τον καφέ τους, ότι στο δίπλα διαμέρισμα ακούν πολλές διαφορετικές φωνές και άρα έχει πολλά άτομα, ότι κάποιος γείτονας άνοιξε την πόρτα του και έβαλε κάποιον μέσα στο σπίτι του και ετοιμάζεται να κάνει γιορτή, ότι η τηλεόραση από το διπλανό διαμέρισμα ακούγεται δυνατά, ότι οι γείτονες κάνουν θόρυβο κατά τη διάρκεια του sex».

«Όταν κάποιος κάνει μία καταγγελία, ειδικά όταν καλεί και τρεις φορές, είμαστε αναγκασμένοι να στείλουμε περιπολικό προκειμένου να δούμε τι συμβαίνει. Ωστόσο δεν είναι εύκολο πάντα να διαπιστώσουμε αν ισχύει μία καταγγελία κ.λπ.»  

Να σημειώσουμε ότι οι περισσότερες καταγγελίες γίνονται κυρίως από την περιοχή των Προσφυγικών, των Υψηλών Αλωνιών και της Μαρίνας την οποία πολλοί πατρινοί επιλέγουν για περίπατο και «μετακίνηση 6».

ΠΗΓΗ: ΕΔΩ