Ο Θανάσης Δαβάκης έφερε τα θέματα των ΑΜΕΑ της Λακωνίας στη Βουλή

260

Ειδική αναφορά στα ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες της Λακωνίας έκανε ο Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του – μέσω τηλεδιάσκεψης – στη Βουλή για το θέμα της ίδρυσης της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας.

Απευθυνόμενος προς τον παρόντα υπουργό Επικρατείας, κ. Γεραπετρίτη, ο Λάκωνας βουλευτής είπε:

«Αυτή τη στιγμή μου έρχεται στο μυαλό, κύριε Υπουργέ, το Ειδικό Σχολείο της Σπάρτης, το οποίο ακόμη λειτουργεί σε ένα παλιό δημοτικό σχολείο, σε ένα δημοτικό σχολείο δύο αιθουσών και σε κοντέινερ. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό, προσβάλλει και τον πολιτισμό μας και τις όποιες ομιλίες κάνουμε αυτή τη στιγμή επ’ ευκαιρία ενός τέτοιου κομβικής σημασίας και πολύ ιδιαίτερα σοβαρού νομοσχεδίου. Γίνεται μια προσπάθεια -αφού μιλάω γι’ αυτό- να μετακινηθεί το Ειδικό Σχολείο σε έναν άλλο χώρο, μια προσπάθεια που με τις δυσλειτουργίες και τη γραφειοκρατία ακόμα συνεχίζεται. Πιστεύω, σύντομα, ότι θα ολοκληρωθεί».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ανάγκη βελτίωσης της υποδομής των γραφείων του Σωματείου των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες της Λακωνίας.

Κλείνοντας, ο κ. Δαβάκης χαρακτήρισε την ίδρυση της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας ως ένα βήμα προόδου στη μέριμνα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και εξέφρασε την ελπίδα ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα τύχει ευρείας υποστήριξης από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΠΗΓΗ: ΕΔΩ