Ο Δημήτρης Νικολακόπουλος βάζει «πλάτη» για Άγιο Χαράλαμπο και θρησκευτικό τουρισμό

168

Δημήτρης Νικολακόπουλος: «Θα συμβάλλω και εγώ και η Περιφέρεια, προκειμένου όσο το δυνατόν συντομότερα το έργο να λάβει  σάρκα και οστά»

Την  στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του ιδίου προσωπικά, στην πολύχρονη προσπάθεια που κάνει η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας για την ανέγερση του νέου Ιερού Ναού του πολιούχου Πύργου Αγ. Χαραλάμπους, εξέφρασε  ο Αντιπεριφερειάρχης  Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού  κ. Δημ. Νικολακόπουλος, στο σεβ. Μητροπολίτη κ. Γερμανό.

Στη διάρκειας συνάντησης που  είχαν ο Μητροπολίτης Ηλείας  και ο κ. Νικολακόπουλος, τέθηκαν και άλλα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τις Μονές και το θρησκευτικό τουρισμό,  καθώς και τη στήριξη άπορων και άλλων μειονεκτικών κοινωνικών  ομάδων,  τη συγκεκριμένη  πολύ  δύσκολη περίοδο που  περνάει  η χώρα μας.

Στη συζήτηση που διήρκεσε αρκετή ώρα,  ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος  χαρακτήρισε ως πολύ θετική την  πρόσφατη εξέλιξη, με την έγκριση  του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου από το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, για το χώρο  που  έχει επιλεγεί για την κατασκευή του Ι. Ν. του Αγ. Χαραλάμπους, πλησίον του κόμβου της Φιλοθέης.

Συγχρόνως  ανέφερε ότι από την πλευρά του υπάρχει   έμπρακτη συμπαράσταση προς την Ι.Μ. Ηλείας,   ώστε να  προχωρήσουν άμεσα οι ενέργειες  από την αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,  για να υπάρξει η οριστική έγκριση των διαδικασιών, με την τελική δημοσίευση της  απόφασης σε ΦΕΚ.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που έτρεξαν οι διαδικασίες από το Δήμο και σαν Περιφέρεια δηλώνουμε παρόντες και θα βοηθήσουμε στα μέγιστα για να προχωρήσει  άμεσα,  αυτό το  πολύ σημαντικό έργο για την πόλη του Πύργου, αλλά και συνολικά για την χριστιανική κοινότητα. Από εδώ και πέρα η προσπάθειά μας θα επικεντρωθεί ώστε να τελειώσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες όσο το δυνατόν συντομότερα και να λάβει επιτέλους το έργο αυτό σάρκα και οστά» 

 Ο θρησκευτικός τουρισμός

Στο επίκεντρο της συνάντησης εξάλλου βρέθηκε  και το σημαντικό ζήτημα του θρησκευτικού τουρισμού, που είναι  σε άμεση συνάρτηση με τις Μονές καθώς και άλλα ιερά  μνημεία της Ηλείας, για τα οποία  ο  Ποιμενάρχης έχει  κάνει  μια πρώτη εκτενή συζήτηση με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού.

Ο κ. Νικολακόπουλος  εξέφρασε το ενδιαφέρον του σχετικά με τις Μονές  που θα μπορούσαν, όπως δήλωσε,  να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού της Π.Ε.Ηλειας και κατ’επέκταση όλης της Π.Δ.Ε.

Αναφορά επίσης έγινε και στο εθελοντικό έργο που υλοποιεί  η Ι. Μητρόπολη Ηλείας και έχει να κάνει με τη στήριξη  άπορων και άλλων κοινωνικών ομάδων, όπως λ.χ. οι οικονομικοί μετανάστες, που με τη σειρά τους έχουν ανάγκη για εθελοντική στήριξη καθώς και την πρόθεση συμβολής της Περιφέρειας σε αυτό.