Κανένας φόβος για τους τρόφιμους και το προσωπικό του Γηροκομείου Ναυπλίου παρά το κρούσμα που διαπιστώθηκε

99

Τα σχολαστικά μέτρα προστασίας, τα τακτικά εβδομαδιαία test και ο εμβολιασμός τροφίμων και προσωπικού, λειτούργησαν σαν ασπίδα προστασίας και, όπως φαίνεται, το κρούσμα του SAV-COVID-19, που εντοπίσθηκε σε νεοεισαχθείσα τρόφιμο δεν θα βρει έδαφος αναπαραγωγής.

Χρήστος Ζέρβας

Όπως ενημέρωσε το Ίδρυμα, μέσω του Προέδρου του Χρήστου Ζέρβα, «Η ηλικιωμένη εισήχθη στο ίδρυμά μας την Παρασκευή το βράδυ  5/2/2021, εξερχομένη από το Γενικό Νοσοκομείο Άργους.  Είχε  υποβληθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους σε τεστ covid19  και είχε βρεθεί αρνητική στις 1/2/2021. Εισήλθε απύρετη και  ασυμπτωματική στο ίδρυμάα μας και τοποθετήθηκε προληπτικά σε μονόκλινο δωμάτιο.  Την Πέμπτη 11/2/2021 το βράδυ  ενημερωθήκαμε πως βρέθηκε εμπύρετη από την νοσηλεύτρια της βάρδιας. 

Άμεσα  ενημερώθηκε και κινητοποιήθηκε ο Γιατρός του ιδρύματος κος Κριτσέλης, ο ΕΟΔΥ και το ΕΚΑΒ. Υποβλήθηκε σε rapid τεστ που ήταν θετικό και στη συνεχεία  διεκομίσθει στο Γενικό Νοσοκομείο Ναύπλιου, όπου νοσηλεύεται μέχρι και σήμερα».

Η διοίκηση του Γηροκομείου Ναυπλίου ενημέρωσε άμεσα  το συγγενικό της περιβάλλον που βρίσκεται μόνιμα στο εξωτερικό. 

Όλοι οι χώροι του ιδρύματος απολυμάνθηκαν άμεσα και σχολαστικά από εξειδικευμένο  συνεργείο. Συγχρόνως τέθηκαν σε εφαρμογή  όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, για την αποφυγή διασποράς και την προστασία εργαζομένων και τροφίμων.

Διενεργήθηκαν διαγνωστικά Μοριακά test σε τροφίμους και προσωπικό και μέχρι αυτή τη στιγμή όλοι οι τρόφιμοι καθώς και το προσωπικό είναι απύρετοι και απολύτως υγιείς.

Όπως αναφέρει ο Χρήστος Ζέρβας, «ο τακτικός έλεγχος που διενεργείται κάθε Δευτέρα με rapid test έναντι covid19  για εργαζόμενους και τροφίμους συνεχίζεται κανονικά.     

Το γηροκομείο Ναύπλιου συνεχίζει να λειτούργει με υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας  τόσο για τους τροφίμους όσο και για τους εργαζόμενους. 

 Για ότι νεότερο θα υπάρξει ενημέρωση”.

Να θυμίσουμε ότι, στις 29 Ιανουαρίου 2021 είχε διενεργηθεί εμβολιασμός των υπερήλικων φιλοξενουμένων και του προσωπικού του Ιδρύματος.

Βίντεο από τον εμβολιασμό

https://youtu.be/uusEOMCg8qA