ΚΑΜΠΟΣΟΣ: «Προστατεύουμε τους Δημότες και το Περιβάλλον. Τώρα είναι η σειρά της Περιφέρειας, της Εισαγγελίας και των Χυμοποιών»

182
Δημήτρης Καμπόσος. Δήμαρχος Άργους Μυκηνών

Η ανάρτηση του Δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου, στο προσωπικό του Facebook, δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρη. Ούτε και τα στοιχεία  που παρέθεσε θα μπορούσε να είναι πιο επίσημα και πιο αξιόπιστα. Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι απλό. Τα 4 χυμοποιεία της Αργολίδας, προκειμένου να αυξήσουν την κερδοφορία των ιδιοκτητών τους, προκαλούν ζημιές στον Βιολογικό (που τις πληρώνουν οι κάτοικοι των δήμων Άργους Μυκηνών και Ναυπλιέων) αλλά και στο Περιβάλλον (με σοβαρή ρύπανση του Αργολικού κόλπου) και ίσως στην δημόσια υγεία (αν αληθεύουν όσα ακούγονται).

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος, από την πρώτη στιγμή υπήρξε αποκαλυπτικός. Με δηλώσεις του στον χώρο ρύπανσης, απέδωσε τις ευθύνες στα Χυμοποιεία, ξεκαθάρισε ότι υπεύθυνη για τους ελέγχους και την αδειοδότηση είναι η Περιφέρεια και ζήτησε να εφαρμοσθούν οι νόμοι.

Τίποτε από όσα ζήτησε δεν έγινε.

  • Τα Χυμοποιεία συνέχισαν να ρυπαίνουν.
  • Η Περιφέρεια δια στόματος Μαλτέζου είπε ότι θα κάνει ελέγχους αλλά, μέχρι σήμερα δεν μάθαμε τίποτε σχετικό.
  • Η Δικαιοσύνη, αν κινήθηκε, κινήθηκε με ρυθμούς που ευνοούν τους παραβάτες.

Ούτε από τις χθεσινές δημόσιες δηλώσεις του Προέδρου της ΔΕΥΑΑΡΜ φάνηκε να συγκινείται κανείς, και βέβαια ούτε από τα δημοσιεύματα που αυγατίζουν ή τις καταγγελίες των αρμοδίων στην εισαγγελία.

Η Περιφέρεια (χωρική αρμοδιότητα στην Αργολίδα ο Γιάννης Μαλτέζος) απαξίωσε να απαντήσει και να ενημερώσει τους πολίτες για τις ενέργειες που έχει κάνει (αν έχει κάνει) και για τις επόμενες κινήσεις της (αν σκοπεύει να κάνει). Προφανώς, ο Γιάννης Μαλτέζος συνεχίζει την ίδια τακτική με εκείνη του προκατόχου του Τάσου Χειβιδόπουλου.

Επειδή όμως τα πράγματα είναι σοβαρά και ο Καμπόσος, μπροστά στα συμφέροντα των Δημοτών δε υπολογίζει τίποτα, καλόν θα ήταν να ξεκινήσουν τα δέοντα πριν δούμε τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών να ηγείται διαδήλωσης πολιτών υπέρ της υγείας και του περιβάλλοντος. (Άλλωστε, για την Κυριακή, ευαίσθητοι πολίτες έχουν ήδη προαναγγείλει εκδήλωση διαμαρτυρίας για την προστασία του Αργολικού κόλπου.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΜΠΟΣΟΥ

«Επειδή θέλω να ξεκαθαρίζω τα πράγματα όταν κάποιοι προσπαθούν να τα μπερδέψουν προς όφελός τους και όχι προς όφελος όλων:

Δεν επιθυμούμε να πλήξουμε τους χυμοποιούς ΑΛΛΑ απαιτούμε να λειτουργούν κανονικά τους βιολογικούς τους, ώστε να μην ρυπαίνουν τον Αργολικό κόλπο!

Σε λύματα που εξέρχονται απο τις βιομηχανίες και εισέρχονται στον Βιολογικό Άργους-Ναυπλίου, οι τιμές του COD φτάνουν και τα 7910mg/l όταν το όριο είναι 1500!!!Οι βιομηχανίες χυμοποιείας ΟΦΕΙΛΟΥΝ να έχουν βιολογικούς και να τους λειτουργούν!!

Μετά από ελέγχους και με στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν περίτρανα τον βαθμό ρύπανσης από τα χυμοποιεία ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ προσφύγαμε στον εισαγγελέα και στην Περιφέρεια η οποία είναι η ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ!

  • ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΧΥΜΟΠΟΙΕΙΑ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

https://akromolio.gr/2021/02/%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b4%ce%b9%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd/