Η λύση στο λιανεμπόριο είναι το -1; Ασπιρίνη ή θεραπεία με το 13032 αντί του 13033 για το λιανικό εμπόριο;

100

Τον πενταψήφιο αριθμό 13032 σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για να διευκολύνει αποκλειστικά το λιανεμπόριο.

Οι πολίτες που θα θελήσουν να πραγματοποιήσουν αγορές από τα καταστήματα του λιανεμπορίου, θα στέλνουν sms στον νέο αριθμό. Κ ισχύς του μηνύματος θα έχει διάρκεια 3 ωρών και θα μπορεί να αποστέλλεται μόνον μία φορά την ημέρα.

Το 13032 θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τα καταστήματα του λιανεμπορίου. Για τις αγορές από σούπερ μάρκετ, φούρνους, φαρμακεία, αλλά και για τις άλλες δραστηριότητες, ισχύει το 13033.

Η κυβέρνηση επιδιώκει με τον νέο πενταψήφιο αριθμό να πετύχει το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου, ενώ επιδιώκει να πετύχει και την κατάχρηση των μετακινήσεων με τον συγκεκριμένο αριθμό.

«Αυτήν τη στιγμή εξετάζουμε μέτρα ειδικά για το λιανεμπόριο, θέλουμε μαζί με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Παπαθανάση τεχνολογικά μέτρα, τα οποία θα επιτρέψουν το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου για να μπορέσει να λειτουργήσει κι η αγορά», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης στoν ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM.

Απομένει να δούμε αν θα λειτουργήσει αυτό το μέτρο και δεν θα είναι μια ακόμη ασπιρίνη μπροστά στο θάνατο του εμποράκου. Ένα ακόμα σπασμωδικό μέτρο, λόγω επιδημίας cov-19, για να κρατήσουν τον “ασθενή” διασωληνωμένο μήπως και δεν πεθάνει (γιατί η ίαση δεν θα έρθει με 3 ώρες άδειες εξόδου, όπως γινόταν στο στρατό).