Διαδήλωση κατά της ¨υγειονομικής δικτατορίας¨

97

Παρά το ψύχος, εκατό περίπου άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της “Πρωτοβουλίας Κατά της Υγειονομικής Δικτατορίας” και συμμετείχαν σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής στην πρώτη στην Ελλάδα συγκέντρωση διαμαρτυρίας “κατά της πανδημικής απάτης”, όπως διεμήνυσαν, σημειώνοντας πως “έγινε μια αρχή”, και αφιερώνοντας την πρωτοβουλία τους στον αναπληρωτή Καθηγητή Νομικής Κωνσταντίνο Βαθιώτη που πρόσφατα “παραιτήθηκε από τη θέση του στη Νομική Σχολή Κομοτηνής του ΔΠΘ διαμαρτυρόμενος για τη φίμωση που επιχειρήθηκε σέ βάρος του και τιμώντας όσα δίδαξε επί δεκαεπτά έτη”.

Σκοπός της κινητοποίησης όπως σημείωσαν οι συμμετέχοντες, ήταν “να πούμε την αλήθεια για την παρανοϊκή κατάσταση πού βιώνουμε”, παροτρύνοντας τους πολίτες “να κλείσουν την τηλεόραση, να ξεχάσουν τα κόμματα και να πάρουν πρωτοβουλίες”, ώστε “να διεκδικήσουμε την ελευθερία, τη δημοκρατία, την εργασία, τα δικαιώματά μας”.

Ακόμη, κατήγγειλαν “την ολέθρια πολιτική της Κυβέρνησης και του συστήματος εξουσίας”, τονίζοντας οτι “ζούμε την πιο σκληρή καταστολή σέ μια Ελλάδα που μόλις πριν μια δεκαετία βυθίστηκε στην καταστροφή των Μνημονίων, και σήμερα έρχεται η πολιτική των lockdown να διαλύσει τον οικονομικό, κοινωνικό και ψυχικό μας βίο, καταπατώντας παράλληλα κάθε ανθρώπινο και συνταγματικό δικαίωμά μας”. Καταληκτικά, δήλωσαν με αποφασιστικότητα: “Δεν θα εγκαταλείψουμε τίς ζωές μας εν λευκώ στα χέρια κάποιων «ειδικών»”. 

Ο Πάνος Καρακολίδης διάβασε το κείμενο του Κ. Βαθιώτη, η Γεωργία Δάγκα αναφέρθηκε στην “ποινικοποίηση της κατάστασης”, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργος Ζαφειρίδης.

Αίσθηση προκάλεσε παρέμβαση νοσηλεύτριας που εξέφρασε την αγανάκτησή της για “τον παραλογισμό της μάσκας και τους υγειονομικούς κινδύνους που δημιουργεί”.

Το θέμα του καθηγητή Κωνσταντίνου Βαθίωτη, το είχε προβάλλει το acromolion εδώ .

Ο Κώστας Καραΐσκος, Δημοτικός Σύμβουλος Κομοτήνης-επικεφαλής της Παράταξης Σπάρτακος και μέλος του Δικτύου Αυτοδιοικητικών, έκανε τη γενική τοποθέτηση:

Δείτε το video με τις δηλώσεις εδώ