Βρέθηκαν 3 κρούσματα (ακόμη) στο Γηροκομείο Ναυπλίου

205

Το ατυχές συμβάν της εμφάνισης κρούσματος (14-2-2021) σε νεοεισελθούσα τρόφιμο (5-2-2021) που είχε νοσηλευθεί στο Νοσοκομείο Άργους και είχε βρεθεί αρνητική σε μοριακό έλεγχο που της είχε γίνει (1-2-2021),  δυστυχώς είχε και συνέχεια.

Παρά την άμεση αντίδραση της διοίκησης και της υποβολής όλων των τροφίμων και του προσωπικού σε συνεχή rapid test στα οποία βρέθηκαν όλοι αρνητικοί, τελικά, εμφανίσθηκαν τρεις ακόμη φιλοξενούμενοι θετικοί στον ιό SARS-COV-2. Ευτυχώς, κανένας από τους 3 που ανιχνεύτηκαν δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα και είναι όλοι σε πολύ καλή κατάσταση (ίσως διότι είχαν προλάβει να εμβολιασθούν).

Το Γηροκομείο Ναυπλίου (Ίδρυμα Μαρία Ράδου), γνωστοποίησε την δυσμενή αυτή εξέλιξη με ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρός του Χρήστος Ζέρβας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Σας πληροφορούμε ότι μετά από συνεχή Rapid test και PCR TEST βρέθηκαν τρεις τρόφιμοι θετικοί σε COVID-19 και οι τρεις ήταν και παραμένουν τελείως ασυμπτωματικοί και πολύ καλά στην υγεία τους.

Τηρώντας τα Πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ οι τρόφιμοι βρίσκονται στο νοσοκομείο Ναυπλίου και θα παραμείνουν εκεί όσο χρειάζεται για την ασφάλεια τόσο των ίδιων όσο και των υπολοίπων.

Το προσωπικό ελέγχθηκε επίσης με απανωτά τεστ και όλοι βρέθηκαν αρνητικοί σε COVID-19.

θέλω να επαναλάβω και να τονίσω ότι οι τρόφιμοι που νοσηλεύονται είναι εντελώς ασυμπτωματικοί.

Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια όλο το προσωπικό του Ιδρύματος και τον γιατρό μας τον κ. Γιάννη Κριτσέλη για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν όλο αυτό το διάστημα για την άψογη λειτουργία του Ιδρύματος και την ασφάλεια των τροφίμων.

Το γηροκομείο Ναυπλίου συνεχίζει να λειτουργεί με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας τόσο για τους τροφίμους όσο και για τους εργαζόμενους.

Ο Πρόεδρος

Χρήστος Ζέρβας»

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ

https://akromolio.gr/2021/02/%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%ad%ce%bd%ce%b1%cf%82-%cf%86%cf%8c%ce%b2%ce%bf%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%86%ce%b9%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84/