Από τα μνημόνια στα lockdown…

125
Χάρης Βασ. Μιχαλακόπουλος

Γράφει ο Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος….

Εν αρχή προβληματίστηκα πολύ τι να βάλω ως συμπλήρωμα στον τίτλο, μετά τις τελείες(…)

α) ένα τσιγάρο δρόμος; β) μια γενιά (τουλάχιστον) Ελλήνων χαμένη;

γ) ταξίδι στο άγνωστο, με βέβαιη κατάληξη; δ) επικίνδυνες συγκρίσεις;

Τελικά αποφάσισα να αφήσω μόνο τις τελείες (…) και ο καθένας που θα μπει στο κόπο να διαβάσει αυτές τις λίγες γραμμές, ας το συμπληρώσει στο μυαλό του όπως θέλει.

Ξέρετε, όποιος δεν έχει ασθενή μνήμη σε αυτή τη χώρα, είναι επικίνδυνος για την ελίτ που κυβερνάει και τους υποτακτικούς της. Άρα αυτό-χαρακτηρίζω τον εαυτό μου ως «επικίνδυνο» και συνεχίζω…

Επίσης όποιος ακόμα συλλογιέται ελεύθερα και μπορεί χωρίς φόβο και πάθος, να διαβάζει-να αναλύει γεγονότα και αριθμούς-να κρίνει και να συγκρίνει, επίσης είναι «επικίνδυνος».

«Επικίνδυνος» προφανώς είναι για το «σύστημα» και αυτός που ακόμα δεν έχει βρεθεί η τιμή του σε ευρώ-δολάρια-διορισμούς ιδίου και συγγενών κλπ, αλλά κρατάει ακόμα τη Τιμή του στην αξιοπρέπεια, σε αυτό το σύντομο βιολογικό πέρασμα του καθενός στη γη.

Ψάχνω στο μυαλό μου λοιπόν, τις διαφορές που έχουν οι διάφοροι οικονομικοί αναλυτές που προπαγάνδιζαν τα μνημόνια ως «λύση» και «σωτηρία», με όλους αυτούς τους τυχάρπαστους επιστήμονες που «διαφημίζουν» την νέα «υγειονομική δικτατορία» 

Μη μου πείτε ότι τους είχατε ξανακούσει πριν από αυτό γιατί θα λέτε ψέματα. Ίσως να είχατε ακούσει μόνο το δεξιό ψάλτη, που ήταν πριν λίγα χρόνια «δεξιός ψάλτης» στον ώμο του Αβραμόπουλου με τα περιβόητα (τότε) εμβόλια).

Δανείζομαι τον υπέροχο αυτό όρο (υγειονομική δικτατορία), από μια πρόσφατη διαδήλωση στη Κομοτηνή μερικών ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ). Ζούμε λοιπόν μια υγειονομική δικτατορία του Μητσοτάκη (ουδείς φυσικά των μουγγών υπολοίπων κομμάτων ή πολιτικών δεν βγαίνει από το κάδρο ευθυνών), της Μέρκελ και όλων των Παγκόσμιων οικονομικών συμφερόντων που έχουν τους πολιτικούς σαν σκυλάκια-κανίς. 

Γενικός κανόνας είναι ότι, όταν τα σκυλάκια τα ταΐζεις (από κοκαλάκια μέχρι ακριβή κροκέτα) αυτά κάνουν κολοτούμπες και υπακούν τυφλά στο αφεντικό τους.

Τις ομοιότητες των εποχών τις έχω βρει….

α) αποτυχία προβλέψεων και στόχων οικονομικών-υγειονομικών ή άλλων «ειδικών»…

Μνημόνια στο φουλ και οι αριθμοί (δείκτες οικονομίας) είναι χειρότεροι από πριν… δεν χρειάζεται περισσότερο ανάλυση, μπορεί να τα βρει ο καθένας μας εάν θέλει, βγάζοντας τα κομματικά γυαλιά (απαραίτητη προϋπόθεση).

Lockdown και πλήθος άλλων μέτρων, που αλλάζουν κατά ριπάς, και οι ¨αριθμοί¨ δεν πέφτουν όσο και εάν μαγειρεύονται ολημερίς και ολονυχτίς από sef της Κυβέρνησης-επικοινωνιολόγους και δημοσιογράφους …

β) χρυσοπληρωμένη ελεγχόμενη πληροφόρηση από την «αντικειμενική» δημοσιογραφία και τότε και τώρα…

Μπορείτε μόνοι σας να διαβάσετε εδώ το τεράστιο έλλειμμα εμπιστοσύνης των Ελλήνων προς τα ΜΜΕ της χώρας, που αποτυπώνεται σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 38 χώρες και εμφανίζει τα ελληνικά ΜΜΕ στην τελευταία θέση σε όλες τις κατηγορίες.  

γ) Αυτοκτονίες τότε-αυτοκτονίες τώρα…

Έστω και εάν αποκρύπτονται με πάθος από τα ΜΜΕ, κάθε υγιής σκεπτόμενος μπορεί να το δεί ( η προϋπόθεση να έχει πετάξει στα σκουπίδια τα κομματικά γυαλιά εξακολουθεί να ισχύει.

Θα αποφύγω να αναλύσω τα θέματα πιο πολύ, γιατί ο στόχος δεν είναι να πω τη προσωπική μου γνώμη για τους χειρισμούς όλων αυτών σε διάφορες εποχές και καταστάσεις. Είναι να βάλω κάποιους να σκεφτούν ότι όλα αυτά είναι το μέσο (μνημόνια-ιοί κλπ) για την επίτευξη ενός στόχου. Εδώ ο στόχος φαίνεται να είναι πολύ μεγάλος, όπως παρακολουθώ από τον «συγχρονισμό» των Παγκόσμιων ΜΜΕ, σε ότι αφορά στοχοποιήσεις ανθρώπων-ιδεών και ιδεολογιών. Ότι δεν συμφωνεί βαφτίζεται αμέσως «ακραίο» ή «ψεκασμένο», όπως είπε ο ¨συμπολίτης¨ μας.

Κοινός παρονομαστής επιτυχίας των σχεδίων τους είναι ο φόβος- η κατευθυνόμενη πληροφόρηση – η εξαγορά με χρήμα και φυσικά η διαμόρφωση μια Παγκόσμιας συνείδησης. Ένας χυλός λοιπόν να γίνουν όλα για να ελέγχονται οι μάζες πιο εύκολα.

Η παιδεία πρέπει να είναι κατευθυνόμενη και να γίνεσαι παράλληλα  «μορφωμένος» με γενική (κυρίως άχρηστη) γνώση ημιμάθειας ή ¨γνώση¨ κατευθυνόμενη και παράλληλα να παραμένεις αμόρφωτος σε πεδία που θέλουν αυτοί να εξαφανίσουν (Έθνική συνείδηση-εθνική Μνήμη-Πολιτισμός-Ήθη-έθιμα-Ιστορία-Σύνορα κλπ)….Ουσιαστικά λοιπόν σαπίζουν τις ρίζες των Εθνών και των Κρατών για να ξεραθούν.

Από τα μνημόνια στα lockdown λοιπόν, εν αναμονή μιας Παγκόσμιας Δικτατορίας που θα νομίζεις ότι είσαι ελεύθερος, αλλά αυτό θα είναι υπό προϋποθέσεις και θα ρυθμίζεται ίσως από ένα micro-chip (δες πρόσφατες δηλώσεις Προέδρου της Κίνας γι αυτό το θέμα, δηλώσεις που τις βρίσκουν «ενδιαφέρουσες» και άλλοι Παγκόσμιοι ηγέτες).