Έπεσε Φως στο δρόμο Κορίνθου – Εξαμιλίων, λέει Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος. Προς αποκατάσταση και ο ΧΑΔΑ Χιλιομοδίου

54

Το έργο ηλεκτροφωτισμού της Π.Ε.Ο Κορίνθου – Εξαμιλίων επισκέφθηκε την Τρίτη  ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστάσιο Γκιολή, τον Πρόεδρο και συμβούλους της Τ.Κ Εξαμιλίων.

Πρόκειται για ένα νευραλγικής σημασίας έργο που προβλέπει την τοποθέτηση 53 στύλων φωτός με απόσταση 20 μέτρων μεταξύ τους  και θα  αποκαταστήσει, μετά από πολλά χρόνια απαίτησης των κατοίκων, την ασφάλεια της περιοχής, των πεζών και των διερχομένων οδηγών.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων γνωρίζοντας την αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου, έθεσε πολλάκις το αίτημα εκτέλεσης στην Περιφερειακή αρχή η οποία έχει και την αρμοδιότητα  και συνεργάστηκε στενά με τον Αντιπεριφερειάρχη ώστε να λάβει σάρκα και οστά, να αποδοθεί στην περιοχή και να βάλει τέλος στην αυξημένη παραβατικότητα η οποία έβρισκε πρόσφορο έδαφος στην  έλλειψη του σωστού και επαρκούς φωτισμού.

«Άναψε το 50% από τα φώτα και σε λίγες μέρες το έργο θα ολοκληρωθεί. 53 κολώνες θα φωτίζουν το δρόμο από την Κόρινθο ως τα Εξαμίλια και όλοι να κινούνται με ασφάλεια πλέον. Το είχα υποσχεθεί προεκλογικά και  συνεργάστηκα στενά με την περιφέρεια η οποία έχει την αρμοδιότητα ώστε να παραδοθεί» δήλωσε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος σημειώνοντας πως έχουν δημιουργηθεί καλύτερες συνθήκες στην περιοχή και με την ιδιωτική φύλαξη που έχει ξεκινήσει.

«Η άριστη συνεργασία με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας κ.Χαράλαμπο Τετράδη είχε ως αποτέλεσμα την μείωση της παραβατικότητας» κατέληξε ο Δήμαρχος Κορινθίων ανακοινώνοντας πως η καλή συνεργασία με την Περιφέρεια θα οδηγήσει και σε άλλες ανακοινώσεις έργων τις επόμενες ημέρες, ένα εκ των οποίων είναι η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Χιλιομοδίου, θέμα που επίσης ταλανίζει την ευρύτερη περιοχή της Τενέας. Άμεσα θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση δήμου και περιφέρειας για την ένταξή του έργου σε επιδοτούμενο πρόγραμμα.