22 Ιανουαρίου 2018-22 Ιανουαρίου 2021. Ο αγώνας συνεχίζεται

224

Πέρασαν 3 χρόνια από τότε που 600.000 και πλέον Έλληνες συγκεντρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη για να δώσουν το μήνυμα ότι δεν θα ανεχτούν καμία καπηλεία στο όνομα και την ιστορία της ΜΙΑΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ Ελληνικής Μακεδονίας.

Ξεχωριστή  παρουσία  φυσικά ήταν του Δήμαρχου Άργους-Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου. Είχε δηλώσει:

«Θα πάω στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ως απλός Έλληνας να διαδηλώσω και εγώ για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Τελικά πήγε με διπλή ιδιότητα. Αυτή του Πολίτη που διαδηλώνει για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και αυτή του Δημάρχου που πήγε κατ’ εντολή του Δημοτικού Συμβουλίου για να μεταφέρει το Ψήφισμα που εγκρίθηκε και που καταγράφει τις ιστορικές μαρτυρίες για την Αργεία ρίζα καταγωγής της Μακεδονικής Δυναστείας του Μ. Αλεξάνδρου.

Χρειάσθηκαν μόλις 10 λεπτά για να γίνει πόλος έλξης των καναλιών της Μακεδονίας που έμαθαν για την παρουσία του. Το Σέρρες TV, το Καβάλα TV, το ΑΤΛΑΣ της Θεσσαλονίκης, και το κανάλι της Κοζάνης, ζήτησαν και του πήραν δηλώσεις.

Είναι εντυπωσιακό το πόσοι πολλοί άνθρωποι γνώριζαν τον Δημήτρη Καμπόσο και πόσο πρόθυμα έπαιρναν το Ψήφισμα, το διάβαζαν και το συζητούσαν. Μοιράσθηκαν εκατοντάδες ψηφίσματα και ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών βγήκε σε δεκάδες φωτογραφίες με διαδηλωτές που του το ζήτησαν, κρατώντας πάντοτε μια Ελληνική Σημαία.

Η αναφορά του κεντρικού ομιλητή Φράγκου Φραγκούλη στην παρουσία του Δημάρχου Άργους Μυκηνών αλλά και στα στοιχεία του ψηφίσματος, ήταν η δικαίωση της πρωτοβουλίας του Δημήτρη Καμπόσου. Ήταν, συγχρόνως, και επιβράβευση της ενωτικής  – πατριωτικής στάσης των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας που ενέκριναν ομόφωνα την έκδοσή ενός τέτοιου Ψηφίσματος.

Αξίζει να τονιστεί ότι περίπου 200 λεωφορεία είχαν εγκλωβιστεί στα διόδια από αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες με άνωθεν εντολές, προσπαθούσαν να περιορίσουν τη προσέλευση του κόσμου για χάρη της τότε Κυβέρνησης της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ των Πρεσπών, του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Ηλείοι παρευρεθήκαν στη Θεσσαλονίκη. Στη φωτογραφία διακρίνεται ο Δημ.Συμβ. Πύργου Χάρης Μιχαλακόπουλος

Το μοναδικό λεωφορείο από τη Πελοπόννησο ήταν από το Πύργο Ηλείας (με συμμετοχή και άτομα από άλλα μέρη της Ηλείας και λίγους Αιτωλοακαρνάνες) που με έξυπνο σχεδιασμό κατάφερε να φτάσει στο στόχο του και να εκπληρώσει το σκοπό του.

 

Ακολούθησε το μεγαλειώδες συλλαλητήριο των Αθηνών με πάνω από 1.000.000 κόσμο στο οποίο ο Δημήτρης Καμπόσος ήταν πάλι ομιλητής και άφησε τη δική του σφραγίδα με την αξέχαστη φράση και προτροπή του «Έλληνες ψηλά τις σημαίες» που αντηχεί ακόμα στα αυτιά του Ελληνικού λαού και προκαλεί ανατριχίλα.

Στο τρίτο μεγάλο συλλαλητήριο που έγινε στη Πόλη του Πύργου Ηλείας ο Δημήτρης Καμπόσος ήταν κεντρικός ομιλητής. Μπροστά σε χιλιάδες κόσμο, απέδειξε με τρανταχτά επιχειρήματα ότι η Μακεδονία είναι ΜΙΑ και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

3 χρόνια μετά και αφού το μήνυμα της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού καπηλεύτηκε, το πρόβλημα παραμένει. Ο σφετερισμός ονόματος και συμβόλων συνεχίζεται με την ανοχή και αυτής της Ελληνικής Κυβέρνησης. Οι Σκοπιανοί προσπαθούν να παραχαράξουν την Ιστορία. Οι Ιστορικοί σε όλο το πλανήτη γελούν και αηδιάζουν. Ακόμα και μέσα στη χώρα τους ακούγονται φωνές λογικής. Παραμένει το ερώτημα λοιπόν γιατί η παρούσα Κυβέρνηση (που πολλά στελέχη της συμμετείχαν στα συλλαλητήρια και μάλιστα έβγαλαν πλήθος φωτογραφιών) ακολουθεί το δρόμο της προηγούμενης. Μάλλον ξεχνούν ότι τη προηγούμενη Κυβέρνηση δεν την έριξε ούτε το μνημόνιο, ούτε το περιβόητο δημοψήφισμα. Την έριξε η αντί-Εθνική της στάση, κυρίως στο Μακεδονικό ζήτημα.

Ο Ελληνικός λαός έχει αποδείξει πολλές φορές ότι σφίγγει το ζωνάρι σε οικονομικά ζητήματα, αλλά εάν του θίξεις τη Πατρίδα του δείχνει ελάχιστη ανοχή. Κάποιοι δεν έχουν μάθει ακόμα το μάθημά τους…

Θυμηθείτε τι είχε γίνει στη Θεσσαλονική ακριβώς πριν 3 χρόνια εδώ