Σύντροφε Κουτσούμπα σε παραδέχομαι!

1163
Φωτογραφία από την πολιτική κηδεία του Μάκη Μαΐλη που έγινε σε κλειστό χώρο στην Ελευσίνα (εν μέσω αυστηρών περιορισμών)

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Δεν είναι προσωπικός ο έπαινος προς τον Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (προσέξτε, όχι Ελληνικού Κομμουνιστικού Κόμματος). Είναι έπαινος προς το ΚΚΕ. Το  πολιτικό μόρφωμα μιας ιδεολογικής μειοψηφίας που όμως, «κρατάει γερά και ελίσσεται έξυπνα”.

Ενός μορφώματος που έχει στις τάξεις του απλούς αγωνιστές αλλά και πλήθος από στελέχη έτοιμα να πουλήσουν Ιδέες, Ιστορία, Αγώνες και Συντρόφους, για να λάβουν την δέουσα πολιτική και οικονομική ανταμοιβή από το σύστημα. Έχει ακόμα στις τάξεις του άτομα ειδικών προδιαγραφών, έτοιμα να συμβάλουν στην μείωση του Ελληνικού πληθυσμού και της Ελληνικής επικράτειας. Που κατέχει, την πατέντα της διοικητικής μεθόδου με τίτλο «Τίποτα από όσα λέμε προς τα έξω, δεν ισχύουν για το εσωτερικό του κόμματος».

Ξέφυγα όμως από το θέμα μου…

Το θέμα μου είναι να αποδώσω συγχαρητήρια στον συνειδητοποιημένο ηγετικό πυρήνα του ΚΚΕ που έχει χεσμένη την αστική κοινωνία της Ελλάδος, και κρατάει από τα καρύδια τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας (οι οποίες ακολουθούν -ακόμα- κατά γράμμα τις εντολές του μακαρίτη Κωνσταντίνου Καραμανλή) και το προστατεύουν, το συντηρούν, το φροντίζουν, το στηρίζουν και εν γένει το έχουν αναγάγει σε πολιτικό Ταμπού και διατηρητέο μνημείο.

Συγχαρητήρια λοιπόν σύντροφε Κουτσούμπα γιατί, τιμήσατε το στέλεχός σας, Μάκη Μαΐλη, όπως του έπρεπε και γράψατε εκεί που δεν πιάνει μελάνι το Κυρ. Μητσοτάκη, τον Χρυσοχοΐδη, τον Χαρδαλιά και τις δευτεράντζες του δημοσιογραφικού κατεστημένου, οργανώνοντας πολιτική κηδεία με 100 περίπου παρόντες να αποδίδουν τιμή στον άξιο κομματικό σύντροφό τους, εν μέσω σκληρών περιοριστικών απαγορεύσεων.

Βέβαια, παίξατε στα σίγουρα καθώς γνωρίζατε πως δεν θα υπάρξει καμία αντίδραση για την θρασεία επιβολή των δικών σας υγειονομικών κανόνων, όποτε και όπου εσείς θελήσετε.

«Κιχ» δεν ακούστηκε. «Μούγκα στην στρούγκα». Κόμματα, Όργανα, εισαγγελείς και συγγενείς νεκρών από την επιδημία COVID -19, εσιώπησαν εκκωφαντικά.

Σύντροφε Κουτσούμπα σε παραδέχομαι! Και σε παραδέχομαι διπλά γιατί, στο τέλος, έβαλες την κυβέρνηση να αλλάξει και τη διάταξη ώστε να επιτρέπεται μέχρις το τέλος Ιανουαρίου η συνεύρεση μέχρι και 100 ατόμων. (Ακόμα γελάτε κάτω από τα μουστάκια σας για το ερώτημα που διατυπώνουν κάποιοι «γιατί άλλαξε η διάταξη και από 9 έγιναν 100 τα άτομα… για τέσσερις ημέρες»)

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΜΑΪΛΗ (αντί υστερόγραφου)

+ Μάκης Μαΐλης

Ο Μάκης Μαΐλης, ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Ιστορίας του κόμματος.

Γεννήθηκε στην Ελευσίνα στις 21 Γενάρη του 1950. Το 1969 εντάχθηκε στην ΚΝΕ και το 1973 οργανώθηκε στο ΚΚΕ. Στο 10ο Συνέδριο του ΚΚΕ (1978) εκλέχθηκε αναπληρωματικό μέλος της ΚΕ και στο 12ο Συνέδριο (1987) εκλέχθηκε τακτικό μέλος της. Παρέμεινε μέλος της ΚΕ μέχρι το θάνατό του. Διετέλεσε επίσης μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ ανέλαβε σειρά “υπεύθυνων χρεώσεων” όπως, υπεύθυνος του Τμήματος Ιστορίας, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, στον Ριζοσπάστη, τον 902, κ.α..

Η κηδεία του ήταν πολιτική και έγινε την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, στις 16.00, στο χώρο της «Ελαιουργικής», στην Ελευσίνα (από όπου και η φωτογραφία).