Προβάλουν ως πανάκεια ένα εμβόλιο χωρίς οριστική άδεια χρήσης και ερωτήματα ασφάλειας για την επαναληπτική -ανά έτος- διπλή δοσολογία του

Γράφει η Θεοδοσία Δάκογλου

Η διάρκεια της ανοσίας που επιτυγχάνουν τα εμβόλια mRNA κατά του COVID-19 (Pfizer-BioNtech, Moderna κλπ) είναι πολύ περιορισμένη.

Οι συγκρατημένοι ερευνητές ορίζουν τη διάρκεια ανοσίας των mRNA στον COVID-19 σε 2 μήνες και οι αισιόδοξοι σε ένα 6μηνο. Η δε ανοσία δεν είναι πλήρης προστατεύει, όμως, από ενδεχόμενο παροξισμό της νόσου, που μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο με την εκτεταμένη δημιουργία θρομβώσεων.

Η λεγόμενη “ανοσία” των εμβολίων mRNA δεν αποκλείει τη μετάδοση του ιού από τον εμβολιασθέντα.

Αυτά σημαίνουν ότι ο εμβολιασμός με mRNA κατά του COVID-19 θα πρέπει να επαναλαμβάνεται (πάντα εις διπλούν) από 2 έως 4 φορές κατ’ έτος. Διαφορετικά η (όποια) ανοσία θα χάνεται.

Όμως, τα mRNA είναι διαφορετικού τύπου εμβόλια από τα έως τώρα γνωστά μας εμβόλια. Χρειάστηκαν 30 χρόνια μελέτης και πειραματισμών για να μην προκαλέσει η άπαξ χρήση τους αυτοάνοσες αντιδράσεις του οργανισμού. Ωστόσο δεν έχει υπάρξει έρευνα που να καταδεικνύει την ασφάλεια από την επαναλαμβανόμενη χορήγησή τους.

Θεοδοσία Δάκογλου

Η προσωρινή άδεια χρήσης που έχουν λάβει από τους μεγάλους διεθνείς οργανισμούς υγείας υπό την πίεση της πανδημίας, αφορά την άπαξ χρήση τους, που αποτελείται από τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Γίνεται, όμως, φανερό ότι οι εμβολιασμοί οφείλουν να έχουν σταθερή επαναληπτικότητα για να επιτυγχάνεται η όποια ανοσία επιτυγχάνεται. Τι γίνεται, όμως, τότε με το θέμα της ασφάλειας;

Το λεγόμενο “message” των mRNA κατορθώνει να ξεγελάσει άπαξ τον οργανισμό και να τον κάνει να δημιουργήσει εκείνη την πρωτεΐνη που θα προκαλέσει το ανοσοποιητικό να φτιάξει αντισώματα κατά του COVID-19.

Σε πόσους εμβολιασμούς mRNA στον ίδιο οργανισμό, μπορεί να επιτυγχάνεται ένα σχετικά καλό αποτέλεσμα χωρίς να προκληθεί κάποια άσκημη αντίδραση του ανοσοποιητικού; αυτή θα οδηγούσε, τουλάχιστον, στη δημιουργία αυτοάνοσων στους κατ’ επανάληψη εμβολιασθέντες με mRNA.

Ούτε ο αμερικανικός οργανισμός για την ασφάλεια τροφίμων και φαρμάκων (FED) ούτε κάποιος άλλος οργανισμός υγείας δεν έχει δώσει άδεια επαναληπτικών εμβολιασμών με mRNA. Ούτε ζητήθηκε από κάποιον. Όμως, κάτι τόσο αδοκίμαστο μπορεί να φανερώσει παρενέργειες κατά την συνεχή επανάληψη της χρήσης του και μάλιστα σε δισεκατομμύρια εμβολιασθέντων.

Και τότε πώς θα αντιδράσουν τα Εθνικά Συστήματα Υγείας;

Δεν υπάρχουν απαντήσεις σ’ αυτό χωρίς επισταμένες έρευνες. Η έννοια της επαναληπτικότητας έχει αγνοηθεί στην έως τώρα συλλογή δεδομένων.

Αλλά η υπογραφή του πολίτη απαιτείται στο έντυπο του εμβολιασμού ωσάν να είναι ενήμερος των συνεπειών. Η άρνηση συμμετοχής του απειλείται με συνέπειες ωσάν να είναι ο πολίτης γνώστης και υπεύθυνος ενώ στην πραγματικότητα του ζητείται η συμμετοχή σε ένα πείραμα παγκοσμίων διαστάσεων.

Οι δε φαρμακευτικές εταιρείες παραγωγής των εμβολίων mRNA έχουν ήδη αποκτήσει “νομική … ανοσία” έναντι συνεπειών.

Καλό σας ξημέρωμα

(Ο τίτλος είναι επιλογή του akromolio.gr)

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Το αχρείαστο, η αχρείαστη και ο αχρείαστος!

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο, την τεκνοθεσία και το επίδομα μητρότητας…

% μέρες πρίν

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΙΚΗΣ στον εορτασμό του Αγίου Πέτρου

Ο Αντιπρόεδρος του κόμματος ΝΙΚΗ (βουλευτής Λάρισας) Γεώργιος Ρούντας, εκπροσώπησε το κόμμα συμμετέχοντας στον εσπερινό…

% μέρες πρίν

Ακαδημία Αριστέα Άργους 6η στο Elite Neon (Διεθνές Τουρνουά)

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑ ΑΡΓΟΥΣ ΣΤΟ ELITE NEON ΣΤΗΝ…

% μέρες πρίν

Το 3×3 ΔΕΗ Street Basketball στο Άργος αυτό το Σαββατοκύριακο

Στο Άργος φιλοξενείτε αυτό το Σαββατοκύριακο το 3x3 ΔΕΗ Street Basketball. Η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση…

% μέρες πρίν

Πρωτομαγιά με το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου

Πριν καλά καλά τελειώσει η διανομή τροφίμων σε δοκιμαζόμενους οικονομικά συμπολίτες, το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου…

% μέρες πρίν

14 Δόκιμοι Αστυφύλακες στην Αργολίδα

Το πρωί της Τετάρτης 8 Μαΐου Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας, Ταξίαρχος Ευάγγελος Πιπέρης, καλωσόρισε…

% μέρες πρίν