Ας γίνουμε οι «εξελίξεις»

136

Άρθρο του Χάρη Βασιλείου Μιχαλακόπουλου

Χθες ορκίστηκε ο νέος Πρόεδρος των Η.Π.Α. Με βάση τη στάση του, με βάση τη στάση που έχουν δείξει αυτοί που τον στηρίζουν και με το μυαλό ενός Έλληνα Εθνικιστή, αναμένουμε τα χειρότερα όσων αφορά τα Εθνικά Κράτη και το Πατριωτισμό.

Μπορεί να ξενίζει σε αυτό το ιστολόγιο ένα παράδειγμα από τα «ξένα», αλλά αμφιβάλλει κάποιος ότι εκεί χτυπά η καρδιά των εξελίξεων και εκεί ξεκινούν τα Παγκόσμια γεγονότα-εξελίξεις που επηρεάζουν όλο το Πλανήτη;

«Το μέλλον δεν ανήκει στους Παγκοσμιοποιητές- το μέλλον ανήκει στους Πατριώτες» είχε δηλώσει ο Τράμπ…

«Επαναθεμελίωση των κανόνων της παγκοσμιοποίησης» λέει ο Μπάιντεν…

Το κλείνουμε εδώ και πάμε στα δικά μας.

 

Χάρης Βασ. Μιχαλακόπουλος

Ο εδώ Πρωθυπουργεύων των Βρυξελλών ξεκίνησε τη θητεία του με το εμφατικό:  «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το Νατιβισμό».

Ο διάδοχος του Μακαριστού Χριστόδουλου, ο Ιερώνυμος αντί να κοιτάει να ανοίξει τις Εκκλησίες που του έχει «ταπώσει» η Κυβέρνηση, εξαντλείται σε πολιτικές δηλώσεις του τύπου: «Απορρίπτουμε τον εθνικισμό».

Εάν μέσα σε όλα αυτά συν-υπολογίσουμε και το ίδιο κλίμα που επικρατεί σε Ε.Ε και άλλους Παγκόσμιους Οργανισμούς, τότε το συμπέρασμα είναι θετικό και μην απορείτε εάν τρελάθηκα.

Βλέποντας το ποτήρι μισό-γεμάτο και όχι μισό-άδειο, αντιλαμβάνομαι ότι πλέον οι αντίπαλοί μας (Παγκοσμιοποιητές) αναγνωρίζουν ως μοναδικό εχθρό τους τους Εθνικιστές. (η ανάλυση της διαφοράς των Εθνικισμών δεν είναι γι αυτό το άρθρο). Αυτόματα όπως αντιλαμβάνεστε αναγνωρίζουν ότι οι διάφορες άλλες ιδεολογίες-θεωρίες είναι σύμμαχοί τους και χρησιμοποιούνται ως «λαγοί» επικράτησης της Παγκοσμιοποίησης, ενάντια των Εθνικών Κρατών.

Ας αρπάξουμε λοιπόν αυτή την ευκαιρία και ακόμα μια φορά ας πάμε “μπουνιά κόντρα στο μαχαίρι”. Ποτέ δεν μας ένοιαξε εάν ματώσουμε ή πληγωθούμε. Ας γίνουμε ο «εφιάλτης» που ονειρεύονται.

Ειδικά οι Έλληνες Εθνικιστές έχουμε το πλεονέκτημα να βασιζόμαστε στη τέλεια κοσμοθεωρία.

Aς γίνουμε λοιπόν οι «εξελίξεις» αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Άλλωστε ήταν και ποτέ εύκολα για εμάς;

Μυαλό θέλει. Δεν χρειάζονται άλλοι «νεκροί» ήρωες. Χρειαζόμαστε «ζωντανούς» να νικήσουν τις μάχες. Δεν χρειάζεται ηττοπάθεια, λόγω του ασύμμετρου των «οπλοστασίων». Πίστη-αγώνας και πολύ μυαλό χρειάζεται…

 

Έζρα Πάουντ

Υ.Γ. Όπως είχε γράψει ο Έζρα Πάουντ:

«Αν δεν κάνεις θυσίες για τις Ιδέες σου, ή εσύ δεν αξίζεις ή οι ιδέες σου»

και

«Σκλάβος είναι αυτός που περιμένει να έρθει κάποιος να τον ελευθερώσει» 

ΠΗΓΗ:  http://koinosparanomastis.blogspot.com/2021/01/blog-post_21.html#more