Από πού το προτιμάτε; Από το στόμα ή από τον πισινό; Εξελίξεις στο χώρο των Rapid test ανίχνευσης Κορωνοϊού

224

Δεν έχουν τον θεό τους αυτοί οι ερευνητές της επιδημίας COVID -19. Το πάνε από δω, το πάνε από κει, τελικά, όπου βρούνε τρύπα θέλουν να χώνονται! Μα, από τη μύτη… μα, από το στόμα… και τώρα από τον πρωκτό! Όπου μας βρίσκουν πρόθυμους, χώνουν την μπατονέτα.

Αν δεν το μάθατε, στην Κίνα καθιερώθηκε (και από εκεί προωθείται η μέθοδος στις δυτικές χώρες) η ανίχνευση του ιού SARSCOV-2 με την λήψη υλικού από τον πρωκτό, με ειδική μπατονέτα.

Το πρωκτικό διαγνωστικό τεστ «επιτρέπει να αυξηθεί το ποσοστό εντοπισμού των προσώπων που έχουν μολυνθεί» επειδή «ο κορωνοϊός παραμένει παρών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στον πρωκτό απ’ ό,τι στις αναπνευστικές οδούς», δήλωσε στο CCTV ο γιατρός Λι Τονγκζένγκ του νοσοκομείου Γιου’αν του Πεκίνου.

Τα πρωκτικά test προωθούνται όλο και περισσότερο ως διαγνωστικά της COVID -19 για τον έλεγχο των ταξιδιωτών που φτάνουν από το εξωτερικό.

Στην Ελλάδα δεν έχουν έρθει ακόμη αλλά πληροφορίες φέρουν ότι θα εμφανισθούν εντός του Φεβρουαρίου.

Να θυμίσουμε ότι, οι ειδικοί πανεπιστημιακοί ερευνητές, ανιχνεύουν την ύπαρξη ιικού φορτίου στα ανθρώπινα λύματα μία εβδομάδα νωρίτερα από τον εντοπισμό του ιού μέσω των άλλων test.

Χρήσιμη πληροφορία: Τα test αντισωμάτων γίνονται με λήψη μιας σταγόνας αίματος από το δάκτυλο του χεριού