Υπογράφηκε από τον Παν. Νίκα η ΣΔΙΤ για την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

201

Υπογράφηκε σήμερα, Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, στη 1 το μεσημέρι, στα γραφεία της ΕΝΠΕ, στην Αθήνα, η ΣΔΙΤ για την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ κ. Μανώλη Μαραγκουδάκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Περιβαλλοντικής Πελοποννήσου κ. Γιώργο Αγραφιώτη.

Στην τελετή παραβρέθηκαν εκ μέρους του ΥΠΕΝ ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων Μ. Γραφάκος, εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, ενώ από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρέστησαν, εκτός του Περιφερειάρχη Παν. Νίκα, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Αγγ. Τσουκαλάς και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας και Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής Χ. Λαμπρόπουλος.

Με την υπογραφή αυτή, σύμφωνα με δήλωση του περιφερειάρχη, “Λήγει το ζήτημα οριστικά και ξεκινά ουσιαστικά η υλοποίηση του σχεδιασμού με την κατασκευή των μονάδων και των λοιπών υποδομών”, προσθέτοντας:

“Είναι σημαντικό βήμα για την Περιφέρεια, η οποία μπορεί πλέον να προχωρήσει στον σχεδιασμό για απαλλαγεί οριστικά πλέον η Πελοπόννησος από τις χωματερές. Ξεκινά ο αγώνας για την περιβαλλοντική αποκατάσταση και αναβάθμιση της Περιφέρειάς μας”.

Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία 3 μονάδων επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, στην Αρκαδία (Παλαιοχούνη), στη Λακωνία (Σκάλα) και στη Μεσσηνία (Καλλιρρόη), καθώς και 2 Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Αργολίδα (Νέα Κίος) και την Κορινθία (Σπαθοβούνι).

Στην τελετή παραβρέθηκαν εκ μέρους του ΥΠΕΝ ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων Μ. Γραφάκος, εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, ενώ από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Α. Τσουκαλάς και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας και Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής Χ. Λαμπρόπουλος.