Μόνο τα ψόφια ψάρια πάνε με το ρέμα. Σπάσε τις αλυσίδες του φόβου…

420
ΧΑΡΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Γράφει ο Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος….

Υπάρχει κάποιος νοήμων άνθρωπος που δεν έχει κατανοήσει ακόμα, ότι Παγκόσμια έχουν δοθεί δισεκατομμύρια δολαρίων-ευρώ ή άλλου νομίσματος στα ΜΜΕ τον καιρό του κορωνοϊού; Μιλάμε μόνο για το ρευστό χρήμα όχι για το πολλαπλάσιο κέρδος που θα ρέει άφθονο, σε όσα ΜΜΕ υπακούσουν στους Παγκόσμιους δυνάστες που κινούν τα νήματα.

Υπάρχει κάποιος νοήμων άνθρωπος που δεν έχει κατανοήσει ακόμα ότι ζούμε πλέον στη δικτατορία των ΜΜΕ;

Υπάρχει κάποιος νοήμων άνθρωπος που να έχει μελετήσει την Παγκόσμια Ιστορία από αρχής κόσμου και να μην έχει διαπιστώσει ότι τη διαφορά την έκαναν πάντα οι λίγοι-οι εκλεκτοί-οι ελάχιστοι-οι σκεπτικιστές-οι τολμηροί και όχι όσοι πήγαιναν πάντα με το ρέμα σα ψόφια ψάρια ή όπου φυσάει ο άνεμος;

Οι χρήσιμοι διαχρονικά δεν ήταν ποτέ αρεστοί στην εποχή τους. Λοιδορήθηκαν-κυνηγήθηκαν-χλευάστηκαν-συκοφαντήθηκαν-εξοντώθηκαν, σχεδόν στο σύνολό τους.

Αυτά συνέβησαν πάντα στην εποχή τους, γιατί στο γενικό κανόνα όλοι δικαιώθηκαν μετά από λίγο ή πολύ χρονικό διάστημα.  Παραδείγματα υπάρχουν δεκάδες, από το Γαλιλαίο, τον μαθητή του Πυθαγόρα, Φιλόσοφο Ίππασο που χωρίς αυτόν η ίδια η μουσική δεν θα υπήρχε, τον Καζαντζάκη, ακόμα και τον ίδιο το Χριστό εάν θέλετε.

Έτσι και σήμερα λοιπόν δεν διαφέρει κάτι. Πρέπει να κάνει ο καθένας την επιλογή του.

 

Όποιος αισθάνεται νοήμων άνθρωπος:

  • Οφείλει να αμφισβητεί. Οφείλει να μελετά και να τεκμηριώνει απόψεις.
  • Οφείλει να είναι καινοτόμος.
  • Οφείλει να κλείνει τα αυτιά του στις σειρήνες της καλοπέρασης και του πρόσκαιρου βολέματος, κάθε είδους και εποχής.
  • Οφείλει να μην αρκείται στα ψίχουλα που του πετάνε οι πονηροί για να του βουλώσουν το στόμα, αλλά να αποζητά το μεγάλο-το ωραίο-το διαφορετικό.
  • Οφείλει να μην κοιτά μόνο την επιβίωση της στιγμής, αλλά η καθημερινή στάση ζωής του να τιμά τους προγόνους του- να σέβεται στο παρόν την ίδια την ύπαρξή του με αξιοπρέπεια και κυρίως να εξασφαλίζει ένα ελεύθερο μέλλον στις επόμενες γενιές (τουλάχιστον το περιβάλλον να συλλογιούνται ελεύθερα).
  • Οφείλει να περπατά όρθιος στα πόδια του και όχι να σέρνεται μια ζωή στα γόνατα ή οσφυοκάμπτης.
  • Οφείλει να προχωρά ανηφορικά προς το Φως και όχι κατηφορικά προς το σκοτάδι.

Στο σύντομο αυτό βιολογικό πέρασμα λοιπόν του καθένα μας, ας φροντίσουμε να αφήσουμε ένα φωτεινό αποτύπωμα που να φωτίζει τις επόμενες γενιές και όχι μόνο στάχτη και σκόνη που θα αφήνει μια μουτζούρα…

Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι και οι νεκροί και όχι φυσικά οι ακριβοπληρωμένοι τηλεμαϊντανοί και κονδυλοφόροι και ασφαλώς όχι οι ραγιάδες…