O δήμος Κορινθίων αντικαθιστά το δίκτυο αμιάντου στο Λέχαιο

143

Στην αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης, στην κοινότητα του Άσσου, προχωρά ο Δήμος Κορινθίων. Οι εργασίες ξεκίνησαν ήδη και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε τέσσερις μήνες, μέχρι το Πάσχα του 2021.

Ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος τόνισε πως η αντικατάσταση του δικτύου είναι το πρώτο βήμα για την υδροδότηση της περιοχής με πόσιμο νερό από την Στυμφαλία. Το δεύτερο βήμα είναι να περιοριστούν οι διαρροές που υπάρχουν σήμερα στο δίκτυο λόγω της παλαιότητας και η υπερκατανάλωση εξ αιτίας του φαινομένου να χρησιμοποιείται το πολύτιμο πόσιμο νερό, για άρδευση. Και το τρίτο βήμα, για το οποίο η διοίκησή του εργάζεται ήδη, είναι να αυξηθούν οι ποσότητες νερού που παίρνει ο δήμος Κορινθίων από την Στυμφαλία προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων του πρώην δήμου Άσσου-Λεχαίου.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ναπολέων Γιαννακουλόπουλος, αλλά και το τοπικό συμβούλιο βρήκαν την ευκαιρία να θέσουν στον δήμαρχο την ανάγκη να κατασκευαστούν πεζοδρόμια και στα δύο ρεύματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού, με τον Βασίλη Νανόπουλο να δεσμεύεται για το έργο.

Ο εργολάβος επιβεβαίωσε ότι μέχρι το Πάσχα το έργο θα έχει ολοκληρωθεί σημείωσε ωστόσο πως είναι το πιο δύσκολο που έχει αναλάβει ποτέ.

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε video και με δηλώσεις  εΔΩ