75  κιλά Καλαματιανής “φούντας”  κατασχέθηκαν σε ένα χρόνο

223
ΤΣΑΟΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

Πολλές και μικρές φυτείες ήταν το χαρακτηριστικό της φετινής περιόδου αναφορικά με την καλλιέργεια ινδικής κάνναβης στη Μεσσηνία, που είναι και η μεγαλύτερη πληγή για την περιοχή μας όσον αφορά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Επίκεντρο, βέβαια, παραμένει ο Ταΰγετος, «δίνοντας» το ακριβότερο και ποιοτικότερο χασίς, τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μπορεί από άποψη αριθμών η χρονιά να μη φαίνεται με την πρώτη ματιά πολύ καλή, όμως, όπως εξήγησε μιλώντας στο «tharrosnews» ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, Τάσος Δεληγιάννης, η υπηρεσία μετρά 19 χρόνια ζωής και δράσης και οποιοσδήποτε μη αυξητικός δείκτης είναι ένας δείκτης θετικός, που εφόσον ερμηνευτεί σωστά, δείχνει ότι τα πράγματα πάνε καλά.

Από πέρυσι το Νοέμβριο, έως και τις αρχές Δεκεμβρίου φέτος, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας χειρίστηκε 331 υποθέσεις και προχώρησε σε συλλήψεις 383 ατόμων, εκ των οποίων τα 374 αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ναρκωτικά (331 Έλληνες και 43 αλλοδαποί).

Οι 31 υποθέσεις αφορούσαν διακίνηση ναρκωτικών και οι 38 καλλιέργεια.                            

Εξιχνιάστηκε και μία υπόθεση με λαθρανασκαφή, όπου συνελήφθησαν 5 άτομα.

Επίσης, εξαρθρώθηκαν 6 εγκληματικές ομάδες και όλο αυτό το διάστημα κατασχέθηκαν 1.465 φυτά κάνναβης και 75,5 κιλά χασίς.

Επίσης, κατασχέθηκαν 175,15 γραμμάρια ηρωίνης, 63 γραμμάρια κοκαΐνης, περίπου 1.250 ναρκωτικά δισκία, 170 χάπια «έκσταση», καθώς και τσιγαριλίκια, αναβολικά, χασισέλαιο, σπόροι κάνναβης, φιαλίδια τεστοστερόνης, ζυγαριές, αυτοκίνητα, όπλα, όπλα, πυρομαχικά, καλλιεργητικός εξοπλισμός και πολλά άλλα. Μόνο τις τελευταίες 30 μέρες κατασχέθηκαν 15,5 κιλά χασίς.