Χειβιδόπουλος εναντίον Χειβιδόπουλου για τον Ερασίνο

92
Τα τελευταία χρόνια οι όχθες του Ερασίνου αναδείχθηκαν ως μονοπάτια περιπάτου και επιλογές του δρομικού κινήματος, λόγω του παρθένου τοπίου.

γράφει ο Νικηφόρος Λυκίδης

Δεν μας έχει συνηθίσει ο τ. χωρικός αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας σε δημόσια αυτοκριτική. Ως εκ τούτου μας ξένισαν οι δηλώσεις του Τάσου Χειβιδόπουλου, με αφορμή τα προωθούμενα έργα μετατροπής του Ερασίνου ποταμού σε “μεγαλιθικό μνημείο”. 

Ο Τάσος Χειβιδόπουλος, δήλωσε εμφαντικά ότι «Τα τελευταία χρόνια η διαρκής εγκατάλειψη, ο ανύπαρκτος καθαρισμός, οι καταπατήσεις, η εντατικοποίηση της αγροτικής παραγωγής κι άλλες αυθαίρετες παρεμβάσεις του ανθρώπινου παράγοντα, σε συνδυασμό με τα έντονα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής, οδηγούν καθημερινά το υπέροχο αυτό οικοσύστημα σε αλλοίωση και μαρασμό με ολέθρια επακόλουθα για την κλιματική ισορροπία της περιοχής μας». 

Δεδομένου ότι η ευθύνη για τα έργα καθαρισμού ή βελτίωσης του Ερασίνου ανήκει στην Περιφέρεια, είναι προφανές πως στα 8 χρόνια της εξουσίας του, φορώντας το κοστούμι του χωρικού αντιπεριφερειάρχη, δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον και ευθύνεται για όσα δημοσίως, τώρα, καταγγέλλει.

Είναι όμως αξιοσημείωτη και η ευκολία με την οποία ο κ. Χειβιδόπουλος “αλλάζει κουστούμια”.

Στην ίδια δήλωση, φορώντας –αυτή τη φορά- το κοστούμι της Δημοτικής παράταξης “Δυνατή Πόλης Ξανά” υποστηρίζει πως απαιτούνται «…Καλά σχεδιασμένες, ήπιες σημειακές παρεμβάσεις, απόλυτα εναρμονισμένες στον οικολογικό χαρακτήρα και την σπουδαιότητα του υπέροχου αυτού οικοσυστήματος. Θα πρέπει να προστατέψουμε τον Ερασίνο και τον Αργείτικο Βάλτο και φυσικά να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες συνθήκες κι υποδομές, προκειμένου οι πολίτες να αποκτήσουν έναν τόπο περιπάτου, αναψυχής και γνωριμίας με την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής».

Θέσεις που προφανώς αντέγραψε από τις δηλώσεις Καμπόσου (μπορείτε να τις ακούσετε ΕΔΩ) και άλλων Δημοτικών παραγόντων.

Θα περιμένουμε λοιπόν να ακούσουμε και τα όσα θα πει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης, όπου το θέμα θα συζητηθεί.

Ποιος προτιμά αυτή την λύση;

Ελπίζουμε μόνον, να μας απαντήσει και στο ερώτημα «Η μελέτη που προωθείται και μετατρέπει τον μισό Ερασίνο σε “μεγαλιθικό μνημείο”, είχε ξεκινήσει επί δικής του αντιπεριφερειακής αρχής ή επί θητείας Γιάννη Μαλτέζου. Και βεβαίως, «Ο δημοτικός σύμβουλος Χειβιδόπουλος αποδοκιμάζει τον αντιπεριφερειάρχη Χειβιδόπουλο για την αδιαφορία που είχε επιδείξει ΚΑΙ στο θέμα του Ερασίνου ποταμού»;