Σε ‘’φιάσκο’’ το Εξοικονομώ-Αυτονομώ

141

Αγανακτισμένοι οι Πολιτικοί Μηχανικοί στη Δυτική Ελλάδα

Την αγανάκτησή τους για τον τρόπο με τον οποίο εξελίχτηκε το πρόγραμμα “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” και στη Δυτική Ελλάδα εκφράζουν οι Πολιτικοί Μηχανικοί σε Ηλεία και Αχαΐα. 

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του Συλλόγου οι Μηχανικοί Αχαΐας μεταξύ άλλων αναφέρουν :

Μετά από το αίσθημα αδικίας και άνισης μεταχείρισης που προκάλεσε το προηγούμενο εξοικονομώ κατ’ οίκον (09/2019), το φιάσκο της τηλεκατάρτισης για το σύνολο του επιστημονικού προσωπικού της χώρας (04/2020), τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς στην ολοκλήρωση τακτοποίησης αυθαιρέτων με τον νόμο Ν.4495/2017(09/2020), έρχεται σήμερα να προστεθεί και το «Εξοικονομώ –Aυτονομώ»  (12/2020).

Προκαλεί μεγάλη απορία πως, χρειάστηκαν μόλις 13 λεπτά ώστε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να εξαντλήσει τον προϋπολογισμό των 57,16 εκ. ευρώ του προγράμματος καθώς αυτός ο χρόνος είναι κάτι λιγότερο από τον ελάχιστο χρόνο που απαιτείται για να συμπληρωθούν με πληρότητα όλα τα στοιχεία της αίτησης από ένα γρήγορο χρήστη και βεβαίως προκαλεί αγανάκτηση ότι δεν ενδιαφέρει η ουσία καθώς το μοναδικό κριτήριο αποτελεί η επονομαζόμενη χρονική προτεραιότητα ενώ στην πραγματικότητα είναι ηλεκτρονική τυχαιότητα.  

Για ακόμα μία φορά χιλιάδες εργατοώρες προεργασίας από τα τεχνικά γραφεία πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων καθώς εκατοντάδες αιτήσεις είτε δεν ολοκληρώθηκαν, ή όταν υποβλήθηκαν είχε εξαντληθεί ο προϋπολογισμός.

Για ακόμα μία φορά οι μηχανικοί βλέπουν την επαγγελματική και επιστημονική τους αξιοπρέπεια να συνθλίβεται, μετατρέπονται για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες σε άλογα κούρσας  και γίνονται βορά στις ορέξεις Υπουργών και λοιπών μαθητευόμενων μάγων που ξεκάθαρα πλέον είτε δεν θέλουν ή δεν μπορούν ή έχουν αλλότρια σχέδια ποινικώς κολάσιμα…..