Ο Κώστας Μπακογιάννης θα συνεχίζει να υπονομεύει τον Κυρ. Μητσοτάκη ετοιμάζοντας τον δικό του δρόμο

γράφει ο Νικηφόρος Λυκίδης

Δεν είναι πρώτη φορά που ο Κώστας Μπακογιάννης με τον δημόσιο λόγο του ή ακόμα περισσότερο, με τις δημόσιες πράξεις του υπονομεύει την πολιτική και το έργο του θείου του Κυρ. Μητσοτάκη. Ούτε είναι ιστορικά πρωτοφανές ένας ανεψιός να υποβλέπει ένα θείο του που είναι ηγεμόνας ενός “δουκάτου”.

Διαβάστε 4 περιπτώσεις βαρειάς και δημόσιας υπονόμευσης της εικόνας και του κύρους του πρωθυπουργού από τον ανεψιό του, δήμαρχο Αθηναίων, με αφορμή την πανδημία του COVID -19, εν όψει και των όσων θα συμβούν μετά το 2021.

ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: Σε καιρό Κορωναϊού και γενικών απαγορευτικών μέτρων, έσυρε τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκτός οικίας στην Ηρώδου Αττικού και τον εξέθεσε σε δημόσιο συνωστισμό να χειροκροτεί την παράνομη μουσική παράσταση της Πρωτοψάλτη που χρηματοδοτήθηκε από κονδύλια που προορίζονταν για προστασία των Αθηναίων από την επιδημία COVID -19.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ: Σε καιρό Κορωναϊού, προκάλεσε δημόσιο συνωστισμό στην πλατεία Ομονοίας, με τα άτυπα εγκαίνια του σιντριβανιού, ενώπιον εκατοντάδων Ελλήνων και αλλοδαπών, εκθέτοντας και πάλι τον Κυρ. Μητσοτάκη που φάνηκε ότι αδυνατεί να συμμαζέψει τον ανεψιό του και Δήμαρχο Αθηναίων, προς την κατεύθυνση της εφαρμογής των νόμων.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΡΙΤΗ: Σε καιρό κορωναϊού, έκλεισε το κέντρο της Αθήνας με ένα έργο που, ανεξαρτήτως της αναγκαιότητας ή της πρακτικότητας και του κόστους του, κρίνεται και επικρίνεται για τον χρόνο εκτέλεσής του. “Ο Περίπατος της Αθήνας” φτιάχτηκε ακριβώς τότε που η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη προσπαθούσε να πείσει τους Αθηναίους να κόψουν τις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να στραφούν στα αυτοκίνητά τους για να εκλείψουν οι εστίες υπερμετάδοσης του ιού λόγω συνωστισμού στο Μετρό και τα Λεωφορεία. Το σχέδιο κατέρρευσε γιατί ο κόσμος δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει και εγκατέλειψαν τα Ι.Χ. τους, δημιουργώντας συνθήκες ακραίου συνωστισμού στα ΜΜΜ που εξέθεσαν πρωθυπουργό και κυβέρνηση.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 4η: Σε καιρό κορωναϊού και απαγόρευσης κυκλοφορίας, υπερδιακόσμησε την Πλατείας Συντάγματος και την ανέδειξε σε πόλο έλξης και συνωστισμού, οδηγώντας τους Αθηναίους σε αποστολή του κωδικού 6 για παράκαμψη της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Την ίδια στιγμή που ο Κυρ. Μητσοτάκης πάλευε να περάσει το μήνυμα «μένουμε μέσα, κλεισμένοι στο σπίτι, με μια μικρή παρέα ακόμη», ή «μην πάτε να ψωνίσετε από την Ερμού», ο ανεψιός του, μετέτρεψε την πλατεία Συντάγματος σε κέντρο φωτός και στολισμού (πραγματικά όμορφη και αξιοθέατη), προσκαλώντας με τον τρόπο αυτό δεκάδες χιλιάδες ταλαιπωρημένους κατοίκους να προστρέξουν για να δουν και να φωτογραφηθούν στο Σύνταγμα, (παίρνοντας ως ανταμοιβή την πιθανή απόκτηση μιας αποικίας SARS-COV-19).

Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλες σοβαρές τρικλοποδιές ή ανοησίες του πολιτικού προστατευόμενου των συστημικών ΜΜΕ. Δεν θα το κάνω όμως γιατί δεν έχει άλλο νόημα. Τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους και ο ανεψιός ετοιμάζεται εντός της δεκαετίας να καταλάβει τον θώκο και να χρησθεί άξιος…. Για την ακρίβεια, αντάξιος της μητρός του και  πιο άξιος από τον θείο του.

Νικηφόρος Λυκίδης

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Ο Κώστας Μπακογιάννης, ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα ως Δήμαρχος ενός μικρού και απομονωμένου Δήμου (Καρπενήσι), εκεί όπου έβγαινε η Ντόρα και την επόμενη τετραετία, αφού μέστωσε, ηλικιακά, τον επέλεξαν ως υποψήφιο (και άρα εκλεγόμενο) για Περιφερειάρχη (Στερεά Ελλάδα).

Από το 2019, χάρις στις ίδιες δυνάμεις που επέβαλαν στη Νέα Δημοκρατία την ανάδειξη και την άνοδό του, ο Κώστας Μπακογιάννης είναι Δήμαρχος την Αθήνας και των Αθηναίων, ιθαγενών ή μη.

Βασικός συντελεστής της πορείας του ήταν το όνομα του πατέρα του (Παύλου Μπακογιάννη) και η προσωπικότητα της μητέρας του (Ντόρα Μπακογιάννη -θυγατέρα Κωνσταντίνου Μητσοτάκη). Βεβαίως η πορεία του, (σύζυγος της συστημικής δημοσιογράφου Σία Κοσιώνη) δεν εξαρτήθηκε μόνον από τους γονείς του. Όχημα της ανοδικής πολιτικής πορείας του υπήρξε και το πλήθος των ψηφοφόρων που τον ψήφισε -κατά περίπτωση-, άλλοτε γιατί ήταν ο γιος του δολοφονημένου Παύλου, άλλοτε γιατί ήταν ο γιός της Ντόρας, άλλοτε γιατί ήταν νέος, άλλοτε γιατί ήταν Νεοδημοκράτης, άλλοτε γιατί ήταν ανεψιός του Προέδρου της ΝΔ,  (προφανούς μελλοντικού Πρωθυπουργού της χώρας) και άλλοτε (πιθανολογώ) κατ’ αξίαν.

Όπως βλέπω τα πράγματα, σύμφωνα με έναν εμφανή σχεδιασμό, το επόμενο βήμα θα είναι η βουλευτοποίηση και η υπουργοποίησή του προκειμένου να αποκτήσει και τους τελευταίους χρήσιμους τίτλους για μια υποψηφιότητα ως Πρωθυπουργού της Ελλάδος. Μια υποψηφιότητα που θα την δούμε να προωθείται καταλλήλως και με αφθονία υποστηρικτών στην διάρκεια της δεκαετίας που ακολουθεί, αφού πρώτα -εν καιρώ- περάσει και από την προεδρία της τ. δεξιάς Νέας Δημοκρατίας.

Ν.Λ.

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Φορτώνουν το δήμο με δάνειο 3.000.000+

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Χάθηκαν 5 ολόκληροι μήνες και ο Δήμος Άργους Μυκηνών πορεύεται (και θα…

% μέρες πρίν

Συνάντηση 6 χορωδιών στο Άργος

Όταν πριν από τρία χρόνια ο Σύλλογος «Φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους» και η Μικτή Χορωδία…

% μέρες πρίν

Καλές εντυπώσεις από τον Ημιμαραθώνιο Επιδαύριο δρόμο

Ο αναβαθμισμένος ιστορικός Επιδαύριος δρόμος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχία…

% μέρες πρίν

Αναγέννηση Πύργου: Έφερε 3 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα

Με επτά μετάλλια, (τρία χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα) επέστρεψε η αποστολή της “Αναγέννησης…

% μέρες πρίν

ΠΥΡΓΟΣ: Συνεχίζονται τα χρήσιμα έργα και σχεδιάζεται το μέλλον

Με έργα προϋπολογισμού περίπου 2.000.000 ευρώ (οι συμβάσεις των οποίων υπεγράφησαν την Τρίτη 14η Μαΐου…

% μέρες πρίν

Συμφωνούμε … διαφωνώντας

γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης* Τα όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας τις τελευταίες ημέρες είναι αναμφισβήτητα…

% μέρες πρίν