Ξεκινά η χιλιομετρική χρέωση στην Ολυμπία Οδό με χαμηλότερες χρεώσεις

112

Από την 1η Ιανουαρίου του 2021 τίθεται σε εφαρμογή η χιλιομετρική χρέωση στην Ολυμπία, που σημαίνει χαμηλότερες χρεώσεις κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.  Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της η εταιρεία, αλλάζοντας τα δεδομένα στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους, η Ολυμπία Οδός φέρνει, από την 1η Ιανουαρίου 2021 και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τη χιλιομετρική χρέωση διοδίων, μέσω του συστήματος Hybrid.

Με τη βοήθεια του προηγμένου τεχνολογικά συστήματος, που υπολογίζει την πραγματική απόσταση που έχει διανύσει το όχημα, η Ολυμπία Οδός προσφέρει χαμηλότερες χρεώσεις στα διόδια του αυτοκινητόδρομου, που φτάνουν έως και 76%.

Το νέο χιλιομετρικό σύστημα διοδίων Hybrid, που λειτουργεί αποκλειστικά με τον πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS της Ολυμπίας Οδού, έχει τη δυνατότητα να υπολογίζει τα χιλιόμετρα που έχει οδηγήσει ο χρήστης και να επιστρέφει αυτόματα τα χρήματα για την απόσταση που δεν διένυσε, πιστώνοντάς τα άμεσα στον λογαριασμό του. Πρακτικά, ο οδηγός περνάει τα διόδια με τη χρήση του ΟΛΥΜΠΙΑ PASS και χρεώνεται το αντίτιμο της διαδρομής. Στην έξοδό του από την Ολυμπία Οδό, το σύστημα Hybrid αναγνωρίζει τον πομποδέκτη και επιστρέφει τη διαφορά των χρημάτων, άρα ο χρήστης χρεώνεται μόνο για τα χιλιόμετρα που διένυσε μέσα τον αυτοκινητόδρομο.

Η χιλιομετρική χρέωση διοδίων δημιουργεί νέα δεδομένα στις εγχώριες μετακινήσεις, καθώς προσφέρει αναλογικότερες χρεώσεις, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού, κ. Παναγιώτης Παπανικόλας δήλωσε: «Το χιλιομετρικό σύστημα διοδίων Hybrid είναι ένα καινοτόμο τεχνολογικό σύστημα που αλλάζει εντελώς τον τρόπο λειτουργίας των ελληνικών αυτοκινητόδρομων και αποτελεί μια ουσιαστική κοινωνική επένδυση στις μετακινήσεις των πολιτών, αφού εισάγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την έννοια της χιλιομετρικής χρέωσης. Στην οικογένεια της Ολυμπίας Οδού είμαστε πολύ περήφανοι και ιδιαίτερα χαρούμενοι που καταφέραμε, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα, να θέσουμε σε λειτουργία ένα σύστημα που θα παρέχει σημαντική μείωση τιμών στους οδηγούς που κινούνται στον αυτοκινητόδρομο.»