Να ξεκάνουν την ελληνική οικονομία για να προστατευθούν οι ίδιοι επιχειρούν οι ειδικοί, κυβέρνηση και ΜΜΕ

101
Γιώργος Μαραγκός

Γράφει ο Γίωργος Μαραγκός…Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συλλόγου Ηλείας.

Μπαράζ τρομοκρατίας έχουν εξαπολύσει «ειδικοί» από τα ΜΜΕ, ζητώντας επί της ουσίας να μείνει η χώρα σε κατάσταση lockdown επ’ αόριστον. Άλλοι τασσόμενοι κατά του “σταδιακού ανοίγματος” και άλλοι ζητώντας “επ’ αόριστον” lockdown.

Δίχως να λαμβάνουν υπόψιν τους την οικονομική καταστροφή που προκαλούν σε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που δεν έχουν – όπως αυτοί – εξασφαλισμένους μισθούς και παλεύουν καθημερινά για την επιβίωση παρεμβαίνουν δημοσίως προκειμένου να «σιγάσουν» τις φωνές που ακούγονται κατά των παρατεταμένων lockdown και που συνεχώς πυκνώνουν.

Είχαμε απανωτές παρεμβάσεις «ειδικών» που ζητούν επί της ουσίας να μην υπάρξει «εορταστική» περίοδος. Με τον τρόπο αυτό θέλουν να δημιουργήσουν ένα ασφυκτικό κλίμα έτσι ώστε η κυβέρνηση να μην τολμήσει να κάνει αυτό που γίνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αλλά και να καλύψουν τις πιθανές ευθύνες των δικών τους αποτυχημένων προβλέψεων, επιχειρώντας να καλυφθούν πίσω από το «εγώ τα έλεγα αλλά δεν με άκουσαν».

 

Είναι σαφές ότι στην κυβέρνηση υπάρχει έντονη σύγκρουση μεταξύ αυτών που θέλουν να ανοίξει η αγορά και αυτών που θέλουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τους «ειδικούς» ως ασπίδα. Και να ακολουθήσουν μέχρι τέλους τις συμβουλές τους, προκειμένου να επιρρίψουν τυχόν ευθύνες σε αυτούς.

Και η βοήθεια προς στις επιχειρήσεις ειναι μηδενικές αλλα να το πω χαριτολογώντας θα παρουμε π….α με το κιλο.