Μπήκαμε Στην Τελική Ευθεία

85

Γράφει η Θέκλα Μεταξά. Ερευνήτρια-αστρολόγος….

Τεράστια είναι η σημασία της Σελήνης, τόσο για την αστρολογία, όσο και για ολόκληρη τη ζωή μας, τη γήινη και την επουράνια. Σταθμός είναι η Σελήνη, και πρέπει να την τιμούμε ανάλογα.

Έγινε λοιπόν κι αυτή η έκλειψη της Σελήνης, στις 8 μοίρες του ζωδίου των Διδύμων, στις 30 Νοεμβρίου, στις 11.30 π.μ. Μπήκαμε στην τελική ευθεία, μια ευθεία κακοτράχαλη και δύσβατη, όπου θα περπατήσουν όλοι, αλλά το τέλος της θα το φτάσουν μόνο όσοι αναζητούν το Φως.

Την ώρα της έκλειψης, δυο αστέρια κυριαρχούσαν στον ουρανό, ο Αλντεμπαράν (Λαμπαδίας) που βρέθηκε κοντά στη Σελήνη,  και ο Αντάρης απέναντι, κοντά στον Ήλιο.  Ας δούμε λοιπόν, τι μας είπαν τα δυο αυτά αστέρια, που φλυαρούσαν έντονα την ώρα της έκλειψης.

ΛΑΜΠΑΔΙΑΣ Η ΑΛΝΤΕΜΠΑΡΑΝ, στο μάτι του αστερισμού του Ταύρου. Αστέρι βασιλικό, που αστρολογικά θεωρείται πολύ τυχερό, γιατί φέρνει πλούτη και τιμές. Πιστεύεται πως είναι ένα από τα 4 βασιλικά αστέρια, που φρουρούν τον ουρανό. Το κόκκινο γιγάντιο αστέρι αυτό, θεωρήθηκε από τους Πέρσες αστρονόμους ως ο «Φύλακας της Ανατολής». Βρισκόταν στην 1η μοίρα του Κριού, το 3.044 π.χ.χ. Στο ζώδιο των Διδύμων βρέθηκε από το 1286, εποχή που οι χριστιανοί σταυροφόροι πολεμούσαν κατά του Ισλάμ, δείγμα της σύγκρουσης ανάμεσα σε δυο κόσμους, ανάμεσα σε δυο σχολές, ανάμεσα σε δυο ενέργειες. Την ώρα της έκλειψης η Σελήνη βρέθηκε μέσα στον 4ο οίκο , τον οίκο της Πατρίδας. Συνδέεται με ακραία καιρικά φαινόμενα και καταστροφές, και αν βρεθεί σε περίοπτη θέση, δημιουργεί εχθρούς από τους οποίους δέχεται απειλές. Παρ’ όλα αυτά, ευνοεί την ανάπτυξη επιχειρήσεων, εάν βέβαια δεν βάλλεται από κάποιον δυσμενή πλανήτη.

ΑΝΤΑΡΗΣ: Είναι ένα διπλό αστέρι, με χρώματα ζωηρό κόκκινο και σμαραγδένιο πράσινο. Βρίσκεται στο Α του αστερισμού του Σκορπιού. Σήμερα το συναντάμε στις 9 μοίρες του Τοξότη. Ο Πτολεμαίος ο Αλεξανδρινός στην Τετράβιβλο, αφήνει να εννοηθεί πως το αστέρι αυτό έχει σχέση με τον πλανήτη Άρη, είτε λόγω του χρώματος, είτε από το γεγονός ότι βρίσκεται στην καρδιά του Σκορπιού, που έχει κυβερνήτη τον Άρη. Είναι κι αυτός ένα από τα βασιλικά αστέρια, και σηματοδοτούσε τη Φθινοπωρινή ισημερία γύρω στα 3.700-3.500 π.χ.χ. Το 3.052 βρισκόταν στην 0ο του αστερισμού του Ζυγού.

Ο Πτολεμαίος αναφέρει πως είναι της φύσης του Άρη και του Δία, και πως φέρνει δυστυχία και καταστροφές, διαστροφές του μυαλού, και κάνει τους ανθρώπους ξεροκέφαλους και αυτοκαταστροφικούς. Έχει βίαιο χαρακτήρα και προκαλεί βίαιο θάνατο. Αν βρίσκεται σε συζυγία με τον ωροσκόπο, τη Σελήνη ή τον Ήλιο, προκαλεί προβλήματα στην όραση. Σήμερα, κατά την ώρα της έκλειψης βρέθηκε κοντά στον Ήλιο, στον 10ο οίκο της εξουσίας. Έχει τη φήμη του «Φύλακα της Δύσης.»

Δύο κόσμοι, δύο εξουσίες, λαϊκή και κυβερνητική,  θα βρεθούν σε σφοδρή σύγκρουση. Η Σελήνη συμβολίζει το λαό, ο Ήλιος συμβολίζει τους εχθρούς. Ποιος θα βγει νικητής;

 

Η Σελήνη-λαός, βρέθηκε κοντά στον Βόρειο Δεσμό της, ενώ ο Ήλιος – εξουσία κοντά στον Νότιο Δεσμό της Σελήνης. Ο Βόρειος είναι ευνοϊκός σαν τον Δία, ο Νότιος δυσμενής σαν τον Κρόνο. Κρόνος και Δίας και πάλι σε πόλεμο. Η πιο καθοριστική μάχη. Μπήκαμε στην τελική ευθεία, και μετράμε αντίστροφα.