ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 51 νέα κρούσματα στην Πελοπόννησο. Τα 9 στην Αργολίδα. 29 στην Αρκαδία. 4 στην Κορινθία. 3 στην Λακωνία και 6 στην Μεσσηνία

82
Αποτύπωση κρουσμάτων της 1-10-2020

Ο ιός SARS-COV-19 κατηφορίζει προς το νότο και η Περιφέρεια Πελοποννήσου νιώθει την απειλητική του ανάσα.

Η σημερινή επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναφέρει 51 νέες διαγνώσεις κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας (Τρίτη 8-12-2020), και μας θυμίζει ότι συνολικά έχουν καταγραφεί, στην Πελοπόννησο, 2.016 κρούσματα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Την προηγούμενη εβδομάδα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εντοπίσθηκαν συνολικά 199 κρούσματα (από Δευτέρα 30 Νοεμβρίου έως και την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου) ενώ οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία της Περιφέρειας είχαν ανέλθει στους 43.

Την εξέλιξη των κρουσμάτων στην Περιφέρεια την προηγούμενη εβδομάδα, ανά ημέρα και Περιφερειακή Ενότητα, μπορείτε να την δείτε εδώ.

Όσον αφορά την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, έως τις 3 το μεσημέρι, είχαν καταγραφεί 8. (στην Π.Ε. Αργολίδας 2, στην Π.Ε. Αρκαδίας 0, στην Π.Ε. Κορινθίας 1, στην Π.Ε. Λακωνίας 2 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 3).

Προσοχή λοιπόν. Τηρούμε αποστάσεις, πλένουμε τα χέρια μας συχνά, κάνουμε σχολαστική καθαριότητα των χώρων παραμονής μας και φοράμε μάσκα όταν βρισκόμαστε με προσβεβλημένους ή σε μεγάλες συγκεντρώσεις. Κάνουμε test ανά δεκαπενθήμερο αν «ζούμε επικίνδυνα» ή όταν έρθουμε σε επαφή με ύποπτο κρούσμα.