Καθηγητές τρεις … και εχάθη η Πατρίς

144

Μαρία Μπαϊραχτάρη

Βγαίνουν με περισπούδαστο ύφος οι εμπιστήμονες και δηλώνουν ότι, στην Βόρειο Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει άρση του εγκλεισμού μας γιατί τα κρούσματα δεν πέφτουν ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.

Και κάπου εκεί χτυπάς το υπογλώσσιο για να μπορείς να σταθείς απέναντι στον Αντίνοο και στον Αντίλαο που μιλαν και γκαγκανίζουν.

Μαρία Μπαϊραχτάρη

Διότι η εύκολη λύση, η οποία δεν χρειάζεται να στηρίζεται σε επιστημονικό υπόβαθρο, είναι το να φταίει ο λαός για την αποτυχία των μέτρων κι όχι οι σοφοί.

Μα και πως θα μπορούσαν άλλωστε να φταίνε οι σοφοί;

Σπουδαγμένοι άνθρωποι, νταμπλοπτυχιούχοι, ντοκτοράδες και προφεσόροι είναι ποτέ δυνατόν να φταίνε;

Φυσικά και φταίει η κυρά Καλλιόπη που βγαίνει για να ταΐσει τις κότες και να πετάξει τα σκουπίδια της, φταίει ο μπάρμπα Θανάσης που περπατάει στην άκρη του δρόμου για να ξεμουδιάσει, φταίνε τα πιτσιρίκια που κάνουν πατίνι στις πυλωτές, φταίνε οι μανάδες τους που πάνε στο σούπερ μάρκετ, φταίνε οι πατεράδες τους που κάθονται άνεργοι και μαραζώνουν, φταίνε τα πετινά του ουρανού που πετάνε ανεξέλεγκτα, τα σκυλιά και τα γατιά που ως ανυπάκουα κόβουν τις βόλτες τους, αλλά σε καμία μα καμία μα καμία περίπτωση δεν φταίνε οι πεφωτισμένοι που προσπαθούν να κλείσουν τον κόσμο στις σπηλιές για να σκοτώσουν το θηρίο, το οποίο το άφησαν ήδη και μπήκε στην σπηλιά και τους φτύνει κατάμουτρα.

Η εμπιστήμη στα καλλίτερα της.

Έκλεισε και η ΤΙΤΑΝ και δεν μπορείτε να μας τσιμεντώσετε κυρά γκαγκά μου για να στηρίξετε το αφήγημα σας αλλιώς θα το κάνατε.

Μας έσωσαν τα μνημόνια που προηγήθηκαν κι έκλεισαν τις τσιμεντοβιομηχανίες μας κι έτσι μπορούμε να αποβιώσουμε χωρίς να γίνουμε πρώτα εικαστική παρέμβαση για τις πόλεις μας.

Μα πραγματικά όμως, έχω την αίσθηση ότι έχει βαρεθεί κι ο διάολος να με ακούει όλη μέρα να τον φωνάζω να ασχοληθεί μαζί σας.

Οι έχοντες ευθιξία καλούνται να βγουν στην Ομόνοια να σκίσουν τα πτυχία τους και να τσακιστούν να φύγουν.

Οι υπόλοιποι σοφοί να θυμούνται ότι δεν καλύπτονται από κανενός είδους ασυλία.

(από το Face Book της Μαρία Μπαϊραχτάρη)