Εξοργισμένοι οι Ιεράρχες- Πιέσεις, από αθεϊστικούς κύκλους στο Μαξίμου, να μείνουν «κεκλεισμένων των θυρών» οι εκκλησίες τα Χριστούγεννα

339

Αναβρασμός στους κόλπους της Εκκλησίας έχει προκαλέσει η πρόθεση της κυβέρνησης να εορταστούν τα Χριστούγεννα με ναούς κεκλεισμένων των θυρών.
Η Εκκλησία υπόμεινε καρτερικά 10 μήνες τηρώντας με ευλάβια τα υγειονομικά πρωτόκολλα την ίδια ώρα που άλλες κατηγορίες πολιτών , πολιτικών φορέων και δραστηριότητες είχαν δικούς τους νόμους.

Στρατός από πληρωμένες πένες στοχοποιεί την Εκλησία από την αρχή της επιδημιολογικής κρίσης μέχρι σήμερα. Την ώρα που τα «εξάσφαιρα της προπαγάνδας», αυτοί που στηρίζουν τα εγκλήματα Αζέρων και Τούρκων στην Αρμενία,  δεν σχολιάζουν προκλητικές συμπεριφορές και τις βαφτίζουν δράσεις δημοκρατίας,  ψάχνουν το παραμικρό για να χρεώσουν στην Ορθοδοξία, την έξαρση του κορονοϊού που ήταν αποτέλεσμα της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων και μόνο.

Ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης , κυβερνητικά στελέχη και ανώτεροι αξιωματικοί έχουν αναλάβει να πιέσουν τους Μητροπολίτες σε όλη τη χώρα να δεχτούν ένα ακόμη θρησκευτικό lockdown.
Κάποιοι, ελάχιστοι Μητροπολίτες με προσωπικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες ανέλαβαν δράση και προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα εκφοβισμού των πιστών και επηρεασμού του κλήρου, κάνοντας τα «καλά παιδιά» της εξουσίας, αλλά δεν  φαίνεται να μπορούν να βρουν ευήκοα ώτα.
Οι επισκέψεις Χρυσοχοϊδη σε Μητροπολίτες αλλά και απεσταλμένων έχουν εξοργίσει μεγάλο αριθμό Ιεραρχών που δεν διανοούνται ότι οι Εκκλησίες θα είναι κεκλεισμένων των θυρών τα Χριστούγεννα. 

Οι ναοί πρέπει να ανοίξουν άμεσα. Με όρους ασφαλώς υγειονομικούς και αυστηρούς. Αλλά και λογικούς.

«Οι κλειστοί ναοί απειλούν τους πιστούς. Οι ανοιχτοί όλους τους ιούς»

 Διαβάστε το αποκλειστικό ρεπορτάζ εδώ