Απόδραση στον «δρόμο της αγάπης»

131

Ο «δρόμος της αγάπης» είναι στην Πελοπόννησο- Ιδανικός όλες τις εποχές

Ψάχνεις ένα ρομαντικό μέρος για να κάνεις πρόταση γάμου στην αγαπημένη σου, να ανταλλάξεις όρκους αιώνιας αγάπης ή απλά να περάσεις με το άλλο σου μισό ένα Σαββατοκύριακο του χειμώνα;

Υπάρχει ένα δρόμος στην όμορφη Βυτίνα Αρκαδίας, όπου είναι τόσο παραμυθένιος όλο το χρόνο, σαν αυτούς που χαζεύουμε στο Instagram και ευχόμαστε να ήμασταν εκεί.

Το μονοπάτι αυτό ονομάζεται «δρόμος της αγάπης» και είναι ουσιαστικά μία υπέροχη διαδρομή ανάμεσα σε αρωματικά σφενδάμια και πλατάνια.

Ο δρόμος της αγάπης βρίσκεται στην δυτική πλευρά της Βυτίνας, στο λεγόμενο Παλαιό Χωριό με τις ιστορικές εκκλησίες των Αγίων Αποστόλων και της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Το παραμυθένιο δρομάκι δεν πήρε το όνομά του μόνο επειδή σήμερα είναι πολύ αγαπητό στους ερωτευμένους επισκέπτες της Βυτίνας. Ονομάζεται έτσι από πολύ παλιά, όταν οι νέοι έκαναν το περίπατό τους πρωτογνωρίζοντας τους μελλοντικούς τους συζύγους και ανταλλάσσοντας ερωτικά βλέμματα και μηνύματα, σύμφωνα πάντα με τα αυστηρά ήθη της εποχής.

Που βρίσκεται

Απέχοντας σχεδόν 2 ώρες από την Αθήνα, η Βυτίνα Αρκαδίας βρίσκεται σε υψόμετρο 1033 μέτρων, στο όρος Μαίναλο σε μια κατάφυτη περιοχή που δεσπόζουν πεύκα, έλατα και καστανιές. Αποτελεί ένα από τα αξιολογότερα ορεινά θέρετρα της Πελοποννήσου και ευρύτερα της Ελλάδας. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει 652 κατοίκους, ενώ το όνομά της κατά την επικρατέστερη άποψη προέρχεται από τη λέξη “Βυθός” επειδή αρχικά ήταν κτισμένη σε λεκάνη ανάμεσα σε λόφους.

Πηγή: iefimerida.gr