Αποφασίσθηκε η διάλυση της “Πελοπόννησος” Α.Ε. με κοινή πρόταση Νίκα – Γόντικα. Ποιοι ψήφισαν ΝΑΙ και ποιοι ΟΧΙ

97
Παναγιώτης Νίκας (αριστερά) και Νίκος Γόντικας (δεξιά)

Την λύση και εκκαθάριση -εν λειτουργία- της “Πελοπόννησος” Α.Ε. αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στη συνεδρίασή του την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020, εγκρίνοντας την κοινή πρόταση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και του περιφερειακού συμβούλου Νίκου Γόντικα, επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.

Σε μία σπάνια επίδειξη ομοφωνίας, όλες οι περιφερειακές παρατάξεις, πλην αυτής του Πέτρου Τατούλη, ζήτησαν την διάλυση του επιχειρησιακού βραχίονα της προηγούμενης Περιφερειακής αρχής, η οποία βαρύνεται για αδιαφάνεια και πλήθος παρατυπιών.

Η τελευταία πρόταση των Αυτοδιοικητικών μετόχων του 50% δεν εισακούσθηκε και απομένει να δούμε αν «το γινάτι βγάζει μάτι» και, τελικά, θυσιάσθηκε ασκόπως ένα πολύτιμο αναπτυξιακό εργαλείο, όπως δηλώνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου ή αν ξεκίνησε μια διαδικασία εξυγίανσης ενός “κλινικά νεκρού” οργανισμού όπως τονίζουν κορυφαίοι παράγοντες της Περιφέρειας.

Η απόφασή του, το Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, για την οποία ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας εξέφρασε δημοσίως την ικανοποίησή του, αναφέρει τα εξής:

α. Εγκρίνει τη λύση και εκκαθάριση εν λειτουργία της “Πελοπόννησος” Α.Ε. – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ.

Τη διεξαγωγή συνολικού και σε βάθος ελέγχου στην “Πελοπόννησος” Α.Ε.

Την αναζήτηση και την επιστροφή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου των ποσών των Προγραμματικών Συμβάσεων που δεν διατέθηκαν για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου των Προγραμματικών Συμβάσεων που είχε αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Τη μη υπογραφή άλλων Προγραμματικών Συμβάσεων με την “Πελοπόννησος” Α.Ε

Την ύπαρξη μέριμνας ώστε κανένας εργαζόμενος στην “Πελοπόννησος” Α.Ε. να μην χάσει τη δουλειά του, και

β. Εξουσιοδοτεί την Οικονομική Επιτροπή για τις ενέργειες που αφορούν το θέμα, μεταξύ των οποίων και ο ορισμός δικηγόρου για την άσκηση ένδικων μέσων και νομικών ενεργειών για την προστασία των συμφερόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως μετόχου στην “Πελοπόννησος” Α.Ε. – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ”.

Υπέρ της κοινής πρότασης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Ε. Νίκα και του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Νίκου Γόντικα ψήφισαν οι κ.κ. Λαμπρόπουλος, Μαλτέζος, Γκιολής, Βερούτης, Αναστασόπουλος, Καπέλιος, Τσουκαλάς, Βυτινιώτης, Σχοινοχωρίτης, Κόρκα – Κώνστα, Τζινιέρης, Καλογεροπούλου – Κανελλοπούλου, Μαντζούνης, Σκαντζός, Χρονάς, Σαρδέλης, Σπυριδάκου, Δέδες, Μποζίκης, Καρσιώτης, Βεργινάδη, Πουλοκέφαλος, Δημητρακοπούλου, Μπουντρούκας, Γκιλίτσης, Γόντικας, Κελλάρης, Πετράκος, Δρούγκας, Τζεμπετζής, Λυμπεροπούλου, Κάτσαρης και Οικονόμου (σύνολο 33).

Υπέρ της πρότασης που κατατέθηκε από την Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Νικολάκου ψήφισαν οι κ.κ. Τατούλης, Γκούνης, Γιαννακούρας, Τζανετέα, Σιδέρης, Ρουμελιώτης, Κανελλάκης, Παπαντωνίου – Κορώνη, Νικολάκου, Πισιμίσης, Πετρίτσης, Λυμπέρης, Σκούρος, Γανώσης και Μπούζα – Κωνσταντέλου (σύνολο 15).

Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας απουσίαζε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Καρούζος ενώ απουσίασαν από όλη την συνεδρίαση οι κ.κ. Ράλλης Γεώργιος και Σταματάκος Μιχαήλ

Ολόκληρη η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου https://diavgeia.gov.gr/decision/view/6%CE%9A%CE%9D%CE%947%CE%9B1-%CE%A57%CE%91