Μοιράζει χρήμα σε τρίτους για να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες και πολιτικά γραμμάτια για αναθέσεις. Καταγγελία Λάμπρου για τη Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας

133

Μία ακόμη “προειδοποιητική βολή”, με πολλαπλούς στόχους, έριξε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Τάσος Λάμπρου, δίνοντας στην δημοσιότητα καταγγελία για τρεις αναθέσεις, από 4.970 ευρώ η κάθε μια, προκειμένου να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες και πολιτικά γραμμάτια, στον Δήμο Ερμιονίδας.

Η καταγγελία, χωρίς να αποκρύπτει στοιχεία και με καθαρή φρασεολογία, είναι γραμμένη πολύ προσεκτικά και ξεκαθαρίζει πως ο ίδιος και η παράταξή του, θα προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να μην δρομολογηθούν «περιττές και αλόγιστες δαπάνες που κατασπαταλούν το χρήμα των δημοτών μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Τάσος Λάμπρου, φροντίζει ώστε να κρατηθεί εκτός κάδρου ευθυνών ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, ελπίζοντας -πιθανόν- ότι ο Γιάννης Γεωργόπουλος θα παρέμβει έστω και την τελευταία στιγμή προκειμένου να αποσυρθούν οι σχετικές δρομολογημένες αναθέσεις.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑΕΡ

Αναστάσιος Λάμπρου

«Σήμερα Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020 συνεδριάζει δια περιφοράς το ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ με 19 θέματα ημερήσιας διάταξης, επί των θεμάτων εμείς θα καταψηφίζουμε συγκεκριμένες τεχνικές εκθέσεις οι οποίες δρομολογούν νέες περιττές και αλόγιστες δαπάνες που κατασπαταλούν το χρήμα των δημοτών μας.

Μια επιχείρηση που ζει με δανεικά, είναι διασωληνωμένη για χρόνια, που ζητά συνεχώς οικονομικές ενισχύσεις δεν μπορεί να μοιράζει χρήμα σε τρίτους για να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες και πολιτικά γραμμάτια.

Συγκεκριμένα μας προτείνουν:

Α) να δοθούν 4.970 ευρώ σε εξωτερικό συνεργάτη για προσφορά υπηρεσιών σύνταξης τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού για το Ο.Ε 2021, μια υπηρεσία, μια δαπάνη που ποτέ δεν είχε δοθεί από την ίδρυση  της ΔΕΥΑΕΡ μέχρι σήμερα. Τόσα αιρετά στελέχη διαθέτει ο Δήμιος μας και η ΔΕΥΑΕΡ, τόσα διοικητικά στελέχη και σύμβουλοι απαρτίζουν τις υπηρεσίες του Δήμου και της επιχείρησης, δεν μπορούσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για να συνταχθεί έγκυρα και έγκαιρα το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός της ΔΕΥΑΕΡ για τον επόμενο χρόνο πρέπει να αναζητηθούν τρίτοι για να πραγματοποιηθεί αυτή η αναγκαία «δουλειά» τη τελευταία στιγμή, στην εκπνοή του χρόνου.

Β) να δοθούν και άλλα 4.800 ευρώ σε εξωτερικό συνεργάτη για να προσφέρει υπηρεσίες σύνταξης χρηματικών ενταλμάτων για το 2021. Άλλη μια αλόγιστη δαπάνη, μια σπατάλη δημοτικού χρήματος, τόσα χρόνια που λειτουργούσε η ΔΕΥΑΕΡ, ποιος είχε την ευθύνη για την σύνταξη των χρηματικών ενταλμάτων.

Αυτή η υπηρεσία ποτέ δεν είχε δοθεί σε ιδιώτη, και φυσικά δημιουργούνται πολλά θέματα για την νομιμότητα αυτής της ανάθεσης σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της ΔΕΥΑΕΡ και τον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.

Γ) η σπατάλη συνεχίζεται με την πρόταση πίστωσης 4.800 ευρώ για υπηρεσίες σύνταξης και ελέγχου στατιστικής στοιχείων για το 2021 τις οποίες θα αναλάβει ένας ελεύθερος επαγγελματίας. Μια υπηρεσία που φωτογραφίζει «σκοπιμότητες και οικονομικές εκκρεμότητες», που η παρούσα οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΕΡ δεν έχει την  πολυτέλεια και την δυνατότητα να εξυπηρετεί με λογικές παλαιοκομματικής πελατείας.

Εμείς ως δημοτική παράταξη εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει ότι μια δημοτική επιχείρηση που λειτουργεί με δανεικά, συνεχίζει τις σπατάλες με την μέθοδο των απευθείας αναθέσεων, που έχει υπερβολικά λειτουργικά έξοδα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε τραγικά οικονομικά αδιέξοδα, γι’ αυτό προτείναμε και προτείνουμε μια σύγχρονη δημοτική υπηρεσία ύδρευσης η όποια θα βάλει ταφόπλακα στις αλόγιστες δαπάνες και στην κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος. Τέρμα πια οι διοικητικοί αυτοσχεδιασμού της τελευταίας στιγμής που μοιράζουν το δημοτικό χρήμα χωρίς μέτρο, χωρία καμία φειδώ.

Το παιχνίδι των απευθείας αναθέσεων πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με αυτές τις τρείς τεχνικές εκθέσεις που πρώτη φορά μεταβιβάζουν σοβαρές δημοτικές αρμοδιότητες της ΔΕΥΑΕΡ και του Δήμου σε ιδιώτες παράνομα και καταχρηστικά.

Διατηρούμε κάθε νόμιμο δικαίωμα μας να προσφύγουμε με κάθε μέσο και τρόπο για να ακυρωθούν στην πράξη αυτές οι παράνομες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου που σχετίζονται με τις συγκεκριμένες τεχνικές εκθέσεις.

Με εκτίμηση

Τάσος Λάμπρου
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας»