Η Ελληνίδα ιατρός που αποκαλύπτει το σύγχρονο Άουσβιτς της Κίνας

806

Η Δρ. Κατερίνα Αγγελακοπούλου είναι αντιπρόεδρος του διεθνούς ιατρικού οργανισμού DAFOH (Doctors Against Forced Organ Harvesting) – (Γιατροί κατά της εξαναγκαστικής αφαίρεσης οργάνων).

Η καταγωγή της είναι από την Αμαλιάδα Ηλείας και σπούδασε ιατρική στην Ιταλία. Ζει στην Ρώμη και εργάζεται σε μια κλινική στο τμήμα αιμοκάθαρσης ως υπεύθυνη για τη λίστα αναμονής των ασθενών για μεταμόσχευση νεφρού.

Η ίδια λέει: «Από μικρή διάβαζα πολύ ελληνική φιλοσοφία. Είχα πάντα την αίσθηση πως ήθελα να αφιερώσω τη ζωή μου στην υπηρεσία της ανθρωπότητας. Έτσι από μικρή ήθελα να γίνω ιατρός. Ο όρκος του Ιπποκράτη, το να μη βλάψω ή να μη αδικήσω, να εκπληρώσω το καθήκον μου προς τους ασθενείς, και το να περιβάλω με πλήρη σεβασμό την ανθρώπινη ζωή, μου δίνουν ένα νόημα ζωής και μια αίσθηση ιερότητας σε αυτό που κάνω».

Από το 2007, εργάζεται ακούραστα με βασικό στόχο τον τερματισμό μιας σιωπηλής ψυχρής γενοκτονίας. Τις εξαναγκαστικές βίαιες αφαιρέσεις οργάνων στην Κίνα σε κρατούμενους συνείδησης. Το αποκαλούμενο «σύγχρονο Άουσβιτς» της Κίνας.

Διαβάστε τα όσα συγκλονιστικά λέει η ίδια: Εδώ