Όραμα του Μπάιντεν το δίκτυο αγωγών μεταφοράς Φυσικού αερίου προς Τουρκία από τα κοιτάσματα Κύπρου και Ισραήλ

100
Μπάϊντεν με Αναστασιάδη. Φωτογραφία αρχείου από επίσκεψη του τότε αντιπροέδρου του Μπαράκ Ομπάμα, στην Κύπρο.

Το άρθρο της Φανούλας Αργυρού που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κύπρου ΣΗΜΕΡΙΝΗ, έρχεται να προσγειώσει κάποιους ελαφρόμυαλους που πήραν τον αστεϊσμό περί “Μπαϊντενόπουλου” και το έκαναν λάβαρο φιλελληνικής ταυτότητας του Μπάϊντεν.

Φανούλα Αργυρού

Αφού πρώτα θυμίσουμε ότι οι σχέσεις μεταξύ των κρατών οικοδομούνται με βάση την ισχύ και τα αμοιβαία συμφέροντα, σας προτρέπουμε να διαβάσετε με προσοχή τα περί σχεδιασμού δικτύου μεταφοράς του Φυσικού αερίου, μέσω αγωγών που θα διέρχονται από το έδαφος της Τουρκίας για να πληροφορηθείτε γεγονότα και προθέσεις που το Πολιτικό και Μιντιακό σύστημα μας αποκρύπτουν.

Να προσέξετε ιδιαίτερα τα σημεία για την δημιουργία τερματικού στα κατεχόμενα και την προώθηση της άποψης για τουρκοποίηση της Κύπρου με αντίτιμο την προσδοκία οικονομικής ευημερίας των Κυπρίων.

Απαιτείται εγρήγορση και διότι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ακόμα υπάρχει μια ομάδα που υποστηρίζει τα συμφέροντα της κατοχικής δύναμης. Μια ομάδα που ξεσκονίζει τους παλιούς φακέλους για να επαναφέρει το σχέδιο Μπάιντεν περί μεταφοράς του Κυπριακού και Ισραηλινού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ