Οι ανώτατοι πολιτειακοί παράγοντες των ΗΠΑ αρνούνται να αποδεχθούν την ανακήρυξη του Μπάϊντεν ως Προέδρου των ΗΠΑ

γράφει ο Νικηφόρος Λυκίδης

Ανεξάρτητα από τα όσα μας σερβίρουν τα ελληνικά ΜΜΕ, τιμώντας τα συμβόλαιά τους με τους διεθνείς κολοσσούς που ελέγχουν την παγκόσμια πληροφόρηση, ο Τζο Μπάϊντεν απέχει πολύ ακόμη από του να καθίσει στην καρέκλα του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Σε καμία Πολιτεία των ΗΠΑ δεν έχει –μέχρι σήμερα- ανακηρυχθεί επισήμως ο νικητής, ενώ σε τρεις κρίσιμες πολιτείες δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η καταμέτρηση. Υπάρχουν ακόμη πέντε πολιτείες που ξεκινούν από αύριο την διαδικασία επανακαταμέτρησης των ψήφων, λόγω εγγύτητας των ποσοστών των δύο υποψηφίων. Εις δε την Πενσυλβάνια, έγινε από τις δικαστικές αρχές –κατ’ αρχάς- δεκτό το αίτημα χωριστής καταμέτρησης των κανονικών ψήφων από τις επιστολικές (με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει).

Παρ’ όλα αυτά, οι Δημοκρατικοί και ο Τζο Μπάϊντεν έκαναν αυτό για το οποίο κατηγορούσαν τον Ντόναλντ Τραμπ ότι θα κάνει το βράδυ των εκλογών. Αυτοανακήρυξαν μέσω των ελεγχόμενων καναλιών και εφημερίδων τον Τζο Μπάϊντεν ως 46ο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πολιτικές προσωπικότητες, προσκολλημένες στο σύστημα της παγκοσμιοποίησης, έσπευσαν να συγχαρούν τον νέο Πρόεδρο που, μετά τους αρχικούς εμφανείς δισταγμούς του, ακολούθησε το ρεύμα των Μιντιακών συμφερόντων και άρχισε να ζει το (πολλάκις μέχρι σήμερα) μη επαληθευθέν όνειρό του κάνοντας δηλώσεις, ηπίου όμως χαρακτήρα.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής θα εκλεγεί στις 14 Δεκεμβρίου 2020, από λεγόμενο “Κολέγιο των Εκλεκτόρων”. Το συνέδριο δηλαδή των εκλεκτόρων που επέλεξε κάθε πολιτεία για να την εκπροσωπήσει. Και οι εκλέκτορες αυτοί, σε καμία πολιτεία δεν έχουν –ακόμη- επισήμως ανακηρυχθεί ενώ σε 8 πολιτείες τα πάντα είναι ρευστά.  

Μετά την έκφραση της βούλησης του Κολεγίου των Εκλεκτόρων, η επικεφαλής της Διοίκησης Γενικών Υπηρεσιών (ΔΓΥ) Εμιλι Μέρφι, ακολουθώντας τα όσα ορίζει ο νόμος «Πράξη Μεταβίβασης Προεδρικών Εξουσιών του 1963» θα προχωρήσει στην εφαρμογή του νόμου που ορίζει τη διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας, αφού πρώτα η General Services Administration (GSA) κατονομάσει τον νικητή των εκλογών με βάση την το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του Κολεγίου των Εκλεκτόρων.

Στις μέχρι σήμερα ισχυρές πιέσεις που δέχεται η Εμιλι Μέρφι, προκειμένου να παρανομήσει και να επιβεβαιώσει τον Τζο Μπάϊντεν ως νικητή, η ίδια αρνείται να το κάνει και δηλώνει ότι «η επιβεβαίωση δεν έχει γίνει ακόμη. Η GSA και η διευθύντριά της θα συνεχίσουν να συμμορφώνονται και να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από το νόμο».

Σημαίνοντα στελέχη των Δημοκρατικών, προεξαρχόντων των Μπιλ Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμα, συνεπικουρούμενα από την ΜΚΟ «Κέντρο Μεταβίβασης της Προεδρικής Εξουσίας» συνυπέγραψαν επιστολή με την οποία κλιμακώνουν την άσκηση πίεσης στην GSA και προσωπικά στην Έμιλι Μέρφι. Σε δημόσια επιστολή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι  «Παρά το γεγονός ότι θα υπάρξουν νομικά ζητήματα που απαιτούν δικαστικές αποφάσεις, το αποτέλεσμα [των προεδρικών εκλογών] είναι επαρκώς ξεκάθαρο και η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας πρέπει να ξεκινήσει τώρα».

Η διευθύντρια της αρμόδιας κυβερνητικής υπηρεσίας, ωστόσο, αντιστέκεται σθεναρά και με νεότερη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της Πάμελας Πένινγκτον προς την Washington Post ξεκαθαρίζει ότι «Διαπίστωση δεν έχει γίνει ακόμα και η Διευθύντρια θα συνεχίσει να υπακούει και να εκπληρώνει ό,τι προβλέπεται από το νόμο».

Η πρωτοβουλία των Δημοκρατικών να προχωρήσουν σε αυτοανακήρυξη του Τζο Μπάϊντεν ως 46ου Προέδρου των ΗΠΑ, είναι σαφώς εκτός των ορίων του νόμου και του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών δεδομένων της ανυπαρξίας επισήμων αποτελεσμάτων και ισχυρών επιχειρημάτων από πλευράς Ντόναλντ Τραμπ για εκτεταμένη νοθεία και και πλήθος άλλων παρανομιών που ήδη ελέγχονται από την Δικαιοσύνη.

Να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με την νομοθεσία των ΗΠΑ, οι εκλογικές εκκρεμότητες θα πρέπει να έχουν τακτοποιηθεί μέχρι την 14η Δεκεμβρίου οπόταν και συνέρχεται το Συμβούλιο των εκλεκτόρων και στις 20 Ιανουαρίου 2021 θα αναλλάβει ως 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ αυτός που θα υποδειχθεί από την πλειοψηφία του ανωτέρω σώματος.

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Το αχρείαστο, η αχρείαστη και ο αχρείαστος!

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο, την τεκνοθεσία και το επίδομα μητρότητας…

% μέρες πρίν

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΙΚΗΣ στον εορτασμό του Αγίου Πέτρου

Ο Αντιπρόεδρος του κόμματος ΝΙΚΗ (βουλευτής Λάρισας) Γεώργιος Ρούντας, εκπροσώπησε το κόμμα συμμετέχοντας στον εσπερινό…

% μέρες πρίν

Ακαδημία Αριστέα Άργους 6η στο Elite Neon (Διεθνές Τουρνουά)

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑ ΑΡΓΟΥΣ ΣΤΟ ELITE NEON ΣΤΗΝ…

% μέρες πρίν

Το 3×3 ΔΕΗ Street Basketball στο Άργος αυτό το Σαββατοκύριακο

Στο Άργος φιλοξενείτε αυτό το Σαββατοκύριακο το 3x3 ΔΕΗ Street Basketball. Η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση…

% μέρες πρίν

Πρωτομαγιά με το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου

Πριν καλά καλά τελειώσει η διανομή τροφίμων σε δοκιμαζόμενους οικονομικά συμπολίτες, το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου…

% μέρες πρίν

14 Δόκιμοι Αστυφύλακες στην Αργολίδα

Το πρωί της Τετάρτης 8 Μαΐου Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας, Ταξίαρχος Ευάγγελος Πιπέρης, καλωσόρισε…

% μέρες πρίν