ΝΙΚΑΣ και ΦΑΡΜΑΚΗΣ σχεδιάζουν σύνδεση Μαραθώνα με Αρχαία Ολυμπία

143

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, χθες Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, στην Αθήνα, με τον γενικό γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Ευθύμιο Μπακογιάννη και τους περιφερειάρχες Αττικής Γιώργο Πατούλη και Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη.

Η συνάντηση αφορούσε την ιδέα της δημιουργίας ενός ποδηλατόδομου, ο οποίος ξεκινώντας από τον Μαραθώνα και διασχίζοντας τις Περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας θα καταλήγει στην Αρχαία Ολυμπία.

Όπως τονίστηκε, οι πιστώσεις που διακινούνται διεθνώς για την ποδηλασία και τον ποδηλατικό τουρισμό ξεπερνούν τα 600 δισ. ευρώ και θα πρέπει ως εκ τούτου να διεκδικηθεί μέρος τους από τις τρεις Περιφέρειες.

Στη σημερινή συνάντηση, την πέμπτη που πραγματοποιείται για το συγκεκριμένο αντικείμενο, υπήρξε -όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου- συμφωνία επί της αρχής του εν λόγω πρότζεκτ, ενώ εξετάστηκε και η δυνατότητα οικονομικής συμμετοχής σε αυτό από τις τρεις Περιφέρειες.

“Θα πρέπει να εξεταστεί η όδευση του ποδηλατόδρομου, προφανώς εκτός αυτοκινητοδρόμων, είτε με την επιλογή δευτερεύοντος δικτύου ή και χάραξη νέας διαδρομής” δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο της διευκόλυνσης υλοποίησης της συγκεκριμένης ιδέας προτίθεται να διαθέσει την περιοχή που της παραχώρησε η ΓΑΙΑΟΣΕ εκατέρωθεν της μη χρησιμοποιούμενης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής, από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι.