Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΖΥΓΙΑ ΚΡΟΝΟΥ – ΔΙΑ

461

Γράφει η Θέκλα Μεταξά….ερευνήτρια-αστρολόγος

Λίγο πριν εκπνεύσει αυτή η άθλια χρονιά , συγκεκριμένα στις 21 Δεκεμβρίου, 09.30 μ.μ. θα έχουμε την μεγάλη συζυγία Κρόνου – Δία στην 1η μοίρα του Υδροχόου. Κάθε 20 χρόνια συμβαίνει μια συζυγία Κρόνου – Δία , και φέτος συμπίπτει και με το χειμερινό ηλιοστάσιο. Η συζυγία θα είναι τέλεια, και όποιος μπορεί να παρατηρήσει τον ουρανό, θα νομίζει ότι βλέπει μόνο ένα ουράνιο σώμα.

Μία τέτοια απόλυτη συζυγία έχει να συμβεί από τις 16 Ιουλίου του  1623, όπου ευθυγραμμίστηκαν Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ερμής και Αφροδίτη στο ζώδιο του Λέοντα. Μια επόμενη συζυγία Δία – Κρόνου στον Υδροχόο, θα συμβεί και πάλι στις 15 Μαρτίου του 2080. Η τελευταία συζυγία των δυο πλανητών στο ίδιο ζώδιο με τώρα, στον Υδροχόο, συνέβη στις 5 Μαρτίου του 1226, εποχή που σημαδεύτηκε από σταυροφορίες και πολέμους.

Πριν από αυτή την ιδιαίτερα σημαντική ημερομηνία της μεγάλης συζυγίας, θα υπάρξουν άλλα δυο αστρονομικά φαινόμενα. Δύο εκλείψεις, μια σεληνιακή στις 30 Νοεμβρίου και μια ηλιακή στις 14 Δεκεμβρίου. Η σεληνιακή της 30ης Νοεμβρίου θα γίνει στον άξονα Διδύμων – Τοξότη, και κυβερνήτης θα είναι ο Ερμής. Κυρίαρχο αστέρι θα είναι ο βασιλικός Αντάρης, στην καρδιά του Σκορπιού, και θα βρίσκεται μέσα στον 10ο οίκο, της εξουσίας. Τα μηνύματα του Αντάρη θα είναι το ψεύδος και η υποκρισία, η παραπληροφόρηση και η εξαπάτηση, η βία, οι τραυματισμοί, η στρατιωτική ανάπτυξη, και ο παράνομος πλουτισμός που καταλήγει σε ατίμωση και καταστροφή.

Η ηλιακή έκλειψη της 14ης Δεκεμβρίου, γίνεται στον Τοξότη, στον 6ο οίκο της υγείας, με ταυτόχρονη ευθυγράμμιση 3 πλανητών στο ίδιο ζώδιο. Κοντά στην έκλειψη θα βρίσκεται το φοβερό αστέρι Lesath, αυτό που βρίσκεται ακριβώς στο τέλος της ουράς του Σκορπιού, και κεντρίζει με το δηλητήριο του δικαίους και αδίκους. Δεν νομίζω ότι χρειάζονται πολλές διευκρινήσεις, όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει κέντρισμα σκορπιού, που συνήθως χτυπάει πρώτος το θύμα του, και αυτοκτονεί όταν νιώσει ότι παγιδεύεται. Η έκλειψη θα είναι σε πλήρη αρμονία και όψη τριγώνου με τον δυνατό Άρη, που θα μας απειλεί από τον 10ο οίκο, τον οίκο της εξουσίας.

Το τετράγωνο του Ποσειδώνα με την έκλειψη, πιθανώς να σημαίνει ότι θα υπάρχουν γεγονότα σχετικά με θέματα υγείας ή και εμβολίων. Είναι πιθανή μια μετάλλαξη κάποιου ιού, ή μια νέα μορφή ιού που θα ενσκήψει, ή μια αποτυχημένη δοκιμή εμβολίων.

Την ημέρα της μεγάλης συζυγίας Κρόνου – Δία θα υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον φαινόμενο. Αρκετοί απλανείς αστέρες θα βρίσκονται εκεί κοντά στον Κρόνο και τον Δία, δύο εκ των οποίων ανήκουν στον αστερισμό του Αετού, ο οποίος θεωρείται πως είναι ο ίδιος ο Ζευς που μετέφερε με τα φτερά του τον Γανυμήδη στον Ουρανό. Κατά τον Πτολεμαίο ο αστερισμός αυτός δίνει μεγάλη φαντασία, δυνατά πάθη, δυνατή θέληση, κυριαρχικό χαρακτήρα, επικράτηση πάνω στους άλλους, διεισδυτικό νου, και ωθεί σε χημικές έρευνες. Ο Αετός είναι εκείνος που μαζεύει και μεταφέρει στον Δία τους κεραυνούς που εκείνος εκτοξεύει στη γη.

Στις 21 Δεκεμβρίου θα έχουμε την μεγαλύτερη σε διάρκεια νύχτα και την μικρότερη ημέρα. Μετά από λίγο, η ημέρα αρχίζει να μεγαλώνει, το Φως θα αρχίσει να δυναμώνει, και το Σκότος να μειώνεται. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.