Η ιστορία ενός tablet που η πολιτεία δεν είχε δώσει -ως όφειλε- σε ένα μαθητή. Έχουμε δικαιώματα… τα διεκδικούμε… κερδίζουμε!

290

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης έχουν πάρει φωτιά, αναδημοσιεύοντας την επιστολή που απέστειλε ο πατέρας του μαθητή  της 3ης Γυμνασίου, Βασίλη Μιχαλακόπουλου προς την διεύθυνση της Σχολικής Μονάδας του 3ου Γυμνασίου Πύργου.

Θέμα της επιστολής, η υποχρέωση της πολιτείας να χορηγήσει tablet στο παιδί του, προκειμένου να καταστεί εφικτή η εφαρμογή της κυβερνητικής απόφασης για επιβολής εκπαιδευτικής διαδικασίας με όρους “τηλεκπαίδευσης”.

Χαρακτηριστικό του περιεχομένου της επιστολής είναι η πολιτική μομφή που αποδίδεται στην κυβερνητική στρατηγική αντιμετώπισης της επιδημίας του Κορωναϊού και η παράθεση όλων των αναγκαίων νομικών επιχειρημάτων (Νόμοι, ΦΕΚ, ΚΥΑ κλπ) βάση των οποίων, το σχολείο έχει δέσμια υποχρέωση να χορηγήσει το  αναγκαίο tablet για την απρόσκοπτη συμμετοχή του μαθητή στην εκ του Συντάγματος υποχρεωτική παιδεία του μαθητή.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι, η διεύθυνση της σχολικής μονάδος, είτε από αίσθηση καθήκοντος, είτε από τον φόβο νομικού μπλεξίματος, έσπευσε να απαντήσει στον γονέα και να παραδώσει την επόμενη ημέρα τον αιτούμενο εξοπλισμό.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας προκειμένου οι κυβερνώντες να αισθάνονται τις επιπτώσεις των αποφάσεων που λαμβάνουν χωρίς ποτέ να μας ρωτάνε.

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

«Ως Γονέας και κηδεμόνας του μαθητή Βασίλειου Μιχαλακόπουλου της Γ΄ τάξης του Γ΄ Γυμνασίου Πύργου οφείλω να σας ενημερώσω πως στα πλαίσια της επιβολής εκπαιδευτικής διαδικασίας με όρους “τηλεκπαίδευσης”, όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, αναμένω να μου χορηγήσετε τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό ώστε το παιδί μου να συνεχίσει απρόσκοπτα να παρακολουθεί τα μαθήματα του μέσω της ειδικής πλατφόρμας webex, όπως έχει ανακοινώσει η Υπουργός με το ΦΕΚ 3882 Β/2020.

Παρακαλώ να με ενημερώσετε εγγράφως για την υποχρέωσή σας να μας χορηγήσετε τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό της σχολικής μονάδας, όπως περιγράφεται στην παράγραφο Γ (ια) του ΦΕΚ 3882 Β/2020.

Σε περίπτωση αδυναμίας χορηγήσεως από το σχολείο του αναφερόμενου -κατάλληλου τεχνολογικού εξοπλισμού, σας δηλώνω τα εξής:

– Λόγω αδυναμίας να παρέχω με ίδια μέσα τον εξοπλισμό που με αναγκάζετε να συμπεριλάβω στον ήδη  βεβαρυμμένο  οικονομικό οικογενειακό προϋπολογισμό (λόγω της συνεχούς αναστολής εργασιών μας και της ανεργίας που επιφέρει σε άλλα τέκνα μας, μέσω της πανδημίας του Κορωνοϊού), να μου χορηγήσετε απαλλακτικό παρακολούθησης μαθημάτων για το παιδί μου.

Δεν θα πρέπει να προσμετρηθούν εις βάρος του μαθητή απουσίες λόγω του δικαιολογημένου (έλλειψης κατάλληλου τεχνολογικού εξοπλισμού από την σχολική μονάδα) αποκλεισμού από την προαναφερόμενη διαδικτυακή πλατφόρμα!

Παρακαλώ όπως άμεσα με ενημερώσετε για την πορεία του αιτήματός μου ώστε να διασφαλισθεί με τον καταλληλότερο τρόπο, στα πλαίσια της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, η απρόσκοπτη μαθησιακή πορεία του παιδιού μου! 

Μετά τιμής ……….

οι γονείς

Μιχαλακόπουλος Χαράλαμπος/ Σίμου Διονυσία»