“Τρίπλα” με Βελτιώσεις στο υπάρχον έργο ανακοίνωσε ο κ. Καραμανλής. Ευχολόγια για το μέλλον ως συνήθως 

196

Πουλί ήταν και πέταξε ο αυτοκινητόδρομος στην Ηλεία.!

30 εκατ. Ευρώ οι παρεμβάσεις βελτίωσης  

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» μίλησε για όλα τα μεγάλα έργα που θέλει να υλοποιήσει το υπουργείο. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την Πατρών -Πύργου, τόνισε πως ο δρόμος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος και πως η δημοπράτηση του έργου αναμένεται ως το τέλος του έτους. “Ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος θα ήταν ήδη ολοκληρωμένος, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ακυρώσει το διαγωνισμό για να σπάσει το έργο σε 8 κομμάτια… Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο το έργο να μην γίνει ποτέ.
Εδώ και ένα χρόνο, δεχτήκαμε λάσπη από την αξιωματική αντιπολίτευση, για το αν προχωρούν οι επαφές μας με την Ευρώπη.

Ο Υπουργός κ.Καραμανλής

Φτηνός λαϊκισμός. Λες και δεν ήξεραν ότι αυτά δεν γίνονται μέσα σε μια νύχτα. Η αλήθεια είναι πως χρειάστηκε επιμονή και συστηματική προσπάθεια για να πείσουμε την Ευρώπη για τα επιχειρήματά μας. Τα καταφέραμε, όμως. Η DG GROW (αρμόδια Γενική Διεύθυνση της Ε.Ε.) απεφάνθη ότι η ενσωμάτωση του Πάτρα–Πύργος στη Σύμβαση Παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού είναι συμβατή με το Κοινοτικό Δίκαιο. Η Ευρώπη μας έδωσε το «πράσινο φως» για το Πάτρα-Πύργος.

Παράλληλα, επειδή ο υφιστάμενος δρόμος έχει μεγάλη επικινδυνότητα, έχουμε ήδη αναθέσει τη μελέτη βελτίωσης της οδικής του ασφάλειας με παρεμβάσεις περίπου 30 εκατ. ευρώ και μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο”.